Kuin taikaa kasvoille ja vartalolle

Rakastan kosmetiikkaa, ja innostun uusista tuotteista. Olen kuitenkin myös todennut, että parhaatkin tuotteet vievät vain puoleen tiehen. Omat tekemiset, ajatukset ja asenne hyvinvointiin ja kauneuteen ratkaisee paljon.

Kosmetiikka on ihanaa plussaa, kirsikka kakun päällä, mutta itsensä helliminen on se kakun pohja ja täyte.

Halusin jakaa asioita, joilla itse hoidan kauneuttani, juttuja, joita koen todella toimiviksi. Moni asia tuntuu luettuna kamalan itsestään selvältä, ja ehkä välillä sellaiselta joo, joo, kasvonaamiot, tiedetään!, mutta kun iholla ja kropassa alkaa tuntua ja näkyä ikääntymisen merkit, kaikkien näiden asioien vaikutus todella näkyy ja tuntuu. Ei mulle ollut 25-vuotiaana niin kamalan tarkkaa mikä voide mulla oli, puhumattakaan että olisin rasvaillut tai kuivaharjannut kroppaa. Nyt asia on ihan toisin.

Kasvot 

 • kuorinta – kasvojen kuorinta on kaiken a ja o, kun kaipaa hehkua ja raikasta ilmettä. Kun vanhan ihosolukon kuorii pinnalta pois, iho pääsee hehkumaan, ja hoitotuotteet vaikuttavat maksimaalisesti. Valitse ihotyypillesi sopiva kuorinta. Itse käytän välillä kevyttä mekaanista kuorintaa, eli arkisin pesen kasvot pehmeällä froteelapulla. Muuten käytän kuorivaa kasvonaamiota.
 • naamiot – naamioita löytyy kaikkiin tarpeisiin, ja kasvoille voi jopa levittää erilaisia naamioita sen mukaan mitä eri ihoalueet kaipaavat. Vaikka nenään syväpuhdistaavaa naamiota, poskille rauhoittavaa ja otsalle syväkosteuttavaa naamiota.
 • gua sha & jaderullaus – olen näiden puolestapuhuja, koska olen huomannut miten suuri vaikutus säännöllisellä gua sha kampauksella ja rullailulla on. Se häivyttää turvotusta, rentouttaa kasvojen lihaksia ja selkeyttää kasvonpiirteitä.
 • kasvojumppa ja hieronta – kuten gua sha, tämä todellakin vaikuttaa kasvojen ilmeeseen ja ihon kuntoon. Kun kasvojen lihakset ovat kiinteät, rennot ja kasvoilla kiertää veri, kasvot suorastaan hehkuvat. Jos pelkää ryppyjä, joita syntyy ilmehtimällä, kannattaa muistaa, että kroppakin pysyy paremmassa kunnossa sitä liikuttamalla, ei suinkaan paikallaan olossa.

Vartalo

 • kuivaharjaus – pyrin kuivaharjaamaan kropan joka päivä, yleensä illalla ennen suihkua. Sillä on todella suuri vaikutus ihon kimmoisuuteen ja sileyteen, ja se myös vaikuttaa turvotusta vähentävästi.
 • rasvaaminen – kuten kuivaharjauksen, ihon rasvauksen pyrin suorittamaan joka päivä, yleensä suihkun jälkeen. Iho on rasvaamisen jälkeen selvästi sileämpi ja pehmeämpi. Plus hyvän tuoksuinen vartalovoide hellii myös mieltä.
 • hieronta – kerran viikossa kuivaharjauksen lisäksi rullaan kropan rullalla. Teen siis perusteellisen kehon huollon, ja tämän jälkeen hieron kropan vielä käsin. Tämä huoltaa lihaksia sekä pistää kuona-aineet liikkeelle. Etenkin jalat ovat käsittelyn jälkeen ihanan kevyet.
 • gua sha kampa – käytän gua sha kampaa pääasiassa kasvoille, mutta käsittelen sillä myös kädet, jalat ja vatsan välillä. Toimii loistavasti. Tietokoneen äärellä työskentelevälle rintalastan käsittely gua sha kammalla on ihanaa hemmottelua rintalihaksille ja hartioille.
 • itseruskettavat – mun kesälemppari. Aurinko on parasta, ja ruskettunut iho on omaan silmääni kaunis. Otan silti rusketukseni mieluummin purkista. Tykkään käyttää itseruskettavia kesäisin, ja jollain tapaa ne tuovat myös itsevarmuutta bikineissä oloon.
Kommentit (5)
 1. Ihanat korvakorut! Mistä tuollaisia löytää? 🙂

  1. Kiitos! Siis itte uudistin vanhoja rengaskorviksia tällaisilla helmillä https://www.adlibris.com/fi/tuote/kongo-muovihelmet-halk-10-mm-aukon-koko-45-mm-110-ml-1-pkk-65-g-23428956?article=P23428956. Eli pujottelin vaan koko korviksen matkalta noita helmiä :).

   1. Onpa hyvä idea! 🙂

  1. Kiitos <3!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *