Maalaamisesta harrastus?

Maalaamisesta on tullut kotona-aikana trendikästä, ja se on jakanut mielipiteitä. (Kuten vähän kaikki nykyään…) Olen pienestä pitäen rakastanut piirtämistä ja maalaamista, enkä ole koskaan osannut ajatella, että se olisi enemmän oikeutettua yhdelle kun toiselle. Vähän samaa kastia kun ikuinen bändipaitakiista: saako bändin paitaa pitää, jos ei kuuntele sen musiikkia. Kyllä saa. Jokainen pitäkööt mitä huvittaa päällään.

Jokainen meistä on taiteilija, jokainen meistä on luova. Jokaisella meistä on oikeus ilmaista itseään luovasti, ja nauttia taiteilun tuomasta ilosta. On vähän tylsää, jos joku kokee asiakseen käydä muita asiassa rajoittamaan.

Etenkin aikana kun monen elämä on muuttunut täysin, on upeaa, että ihmiset löytävät uusia keinoja ilmaista itseään, ja käyttää aikaansa.

Itse päätin vielä kerran kokeilla akryylimaaleja itseilmaisun välineenä.

Kliseisesti kerään johonkin kodin nurkkaan maalausvälineeni, otan ison kupin teetä ja laitan Fleetwood Maciä soimaan. En ota enää paineita siitä, että lopputuloksen pitäisi olla jotakin hienoa tai merkityksellistä, haluan vaan nauttia värien sekoittelusta ja itse tekemisestä.

Jos sua kiinnostaa maalaaminen, mutta et oikein tiedä miten aloittaa, tässä muutama vinkki:

  • Mieti ensin minkälaiset värit voisivat olla sun juttu. Haluatko maalata paksuilla akryyliväreillä, joiden kanssa on helppo maalta kerrostaen ja suurieleisesti. Vai olisiko vesivärit, joilla saa herkkää ja ilmavaa jälkeä aikaan se oma itseilmaisun keino?
  • Akryylimaaleille sopivat palettiveitset ja jäykät siveltimet. Vesivärit tykkäävät pehmeistä ja taipuisista siveltimistä. Monipakkauksissa on ihan kelpoja veitsiä ja siveltimiä harrastelijan tarpeisiin.
  • Maalit. Olen ostanut omia maalejani marketeista ja maalaustarvikeliikkeistä. En ota niin kamalaa painetta siitä, ovatko maalini mitääm tiettyä merkkiä. Kalliimmissa maaleissa on parempi pigmentti, ja etenkin vesiväreissä halvimmat vesivärinapit saattavat olla välillä aika huonosti levittyviä ja kuivuvat aika rumasti. Kannattaa miettiä minkä verran tulee maalaamaan, ja paljon on valmis panostamaan.
  • Värivalinnat. Jos ostat yksittäisiä värinappeja tai tuubeja, mieti mitä sävyjä haluat käyttää. Tykkäätkö murretuista sävyistä, viileistä vai lämpimistä? Itse ostan aina valkoista maalia muita isomman tuubin, koska sekoittelen pastellisävyjä, ja silloin valkoisen menekki on paljon suurempaa kun muiden värien.
  • Maalauspohjat. Kannattaa valita paperi tai maalauspohja sen mukaan millä väreillä maalaa. Lopputulos on silloin onnistuneempi. Ohut piirustuspaperi ei kestä kovin hyvin vesivärejä eikä akryylimaalia, joten valitse maalauspohja tai paperi, joka on maaleillesi sopiva.
  • Osta lisäksi rulla maalarinteippiä. Sillä saat maalauspaperisi siististi alustaan, paperi pysyy paikoillaan, eikä kipristele, sekä saat maalaukseesi siistit reunat.
  • Valkoisen paperin kammo! Jos haluat ihan hirveästi maalata, mutta ei vaan tule mitään ideaa mieleen, selaa vaikka Pinterestiä, ja katso mikä voisi olla kiva tyyli kokeilla. Tai maalaa aluksi vaikka neliöitä lempiväreilläsi. Ei ole mitään ainoaa oikeaa tapaa tehdä tätä.

Nauti taiteilusta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *