Kuinka onnistua

Kuinka saavuttaa jokin asia jota haluat? Miljoonan euron kysymys. Jos unelmien ja tavoitteiden saavuttaminen olisi helppoa, eikö meillä olisi kaikilla olisi bucket listit ja tavoitelistat rukseja täynnä. Kesä menisi tavoitebikineissä, päivät unelmatyössä ja kaikki sujuisi kuin Strömsössä.

Mutta me ollaan vaan ihmisiä ja erehtyminen tai tavoitteesta harhautuminen on inhimillistä. Joskus ne elämäntavat jota niihin tavoitebikineihin vaadittaisi ovat vaan liian haastavia. Joskus rohkeus tai taidot eivät sillä hetkellä riitä siihen unelmatyöhön, joskus ei vaan ole voimia tai taitoja mennä kohti unelmaa.

Joskus ”epäonnistuminen” taas voi johtua siitä että loppujen lopuksi et tiedä mitä todella haluat. Tavoite ei ole riittävänä selkeä. Jos tavoite on epämääräinen, on hyvin vaikea tehdä konkreettisia toimenpiteitä sen saavuttamiseksi. Olen joskus huomannut, että asia mistä unelmoin ei loppujen lopuksi ollutkaan se mitä todella halusin, vaan pohdinnan jälkeen tajusin kaipaavani ihan jotain muuta. Tästä johtuen en myöskään ole kovin onnistuneesti saavuttanut tavoitettani.

Joten ensimmäinen askel kohti tavoitetta, unelmaa, on määritellä se tarkasti. Asettaa selkeä tavoite, mitä haluat ja milloin.

Aikatauluta. Mihin mennessä haluat unelman toteutuvan. Jos asioilla ei ole aikataulua, ne tuppaavat jäämään tekemättä. Aseta myös pienempiä steppejä, välietappeja ajatuksella ”tähän mennessä olen…”.

Välietapit auttavat hahmottamaan mitä kaikkea pitää tapahtua ennen kun olet tavoitteessasi. Hyvin harva meistä on niin onnekas, että unelmat toteutuvat vain toivomalla. Usein niiden takana on lukemattomia tunteja työtä ja ponnistelua. Joten listaa ihan realistisesti mitä kaikkea sinun pitää tehdä jotta onnistut.

Eli: MÄÄRITÄ – AIKATAULUTA – ASETA VÄLIETAPPEJA

Ja muista myös että jos lipsut, palaa takaisin suunnitelmaasi tai muuta sitä, mutta älä luovuta.

How do you achieve something you want? A million dollar question. If it were easy to achieve your dreams and goals, wouldn’t we all have bucket lists and target lists all checked up. You would wear your dream bikinis at the beach, have your dream job and everything would be like a dream.

But we are just human beings with our faults and flaws. Sometimes the lifestyles that would be required to reach your goals is just too challenging. Sometimes you lack  the courage or skill at the moment to go after your dream.

Sometimes ”failure” may be due to the fact that after all you do not know what you really want. The goal is not clear enough. If the goal is vague, it is very difficult to make actual efforts to achieve it. I have noticed that sometimes the thing I dreamt of was not what I really wanted, and that was the reason why I wasn’t successful reaching it.

So the first step towards the goal, the dream, is to define it precisely. Set a clear goal for what you want and when.

Schedule it. When do you want your dream to come true? If things don’t have a schedule, they tend to stay undone. Also set the smaller steps, the smaller goals with the idea ”at this point I have …”.

The milestones help you figure out what needs to happen before you reach your goal. Very few of us are so fortunate that dreams come true only by wish. Often there are countless hours of work and effort behind it. So just realistically list what you need to do to succeed.

That is: DETERMINE – SCHEDULE – PLAN

And also remember that if you stray from your goal, go back to your plan or change it, but don’t give up.

Kommentit (4)
 1. Mä oon myös tullut siihen tulokseen, että kaikkein vaikeinta on usein tietää, mitä oikeasti haluaa. Se on melkein se ahdistavin kohta, kun pähkäilee sen kanssa. Sitten jos ja kun tietää, voi ainakin alkaa pyrkiä asiaa kohti.

  Mutta sekin on fakta, että vaikka kuinka paljon jotain haluaisi ja tavoittelisi, ei kaikkea kuitenkaan saa. Moneen asiaan voi itse vaikuttaa, mutta ei kuitenkaan kaikkeen. Mutta sekin on elämää, ja sit pitää asettaa uusia tavoitteita. 🙂

  1. Siis just näin, aina se ei ole kiinni siitä työn määrästä. Moni muukin asia vaikuttaa onnistumiseen.

   Olen kanssa välillä tuskaillut sen kanssa että mitä mä oikein haluan loppujen lopuksi. Joskus taas on tullut hyviä ahaa elämyksiä kun tajuaa, että eihän tämä tainnut edes olla sitä mitä loppujen lopuksi haluaa.

   Mutta kuten sanoit, aina voi asettaa uusia tavoitteita :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *