Kuinka pitää luonnonkihara kuosissaan

Kuinka pitää luonnonkihara hius kauniina on yksi toivepostausaiheista. Luonnonkihara on haastava, mutta ei mahdoton pitää hyväkuntoisena.

Pahimmillaan kihara on epämääräistä hamppua ja hattaraa, parhaimmillaan kimmoisa  ja kaunis. Itselläni on vaatinut paljon kokeiluja, ja virheitä matkan varrella, jotta osaan ottaa kiharasta kaiken irti. Koen kuitenkin oppineeni yhtä jos toista, jotta uskallan myös jakaa vinkkejäni muille luonnonkiharan kanssa (taisteleville) eläville.

Kosteuta

Luonnonkihara hius janoaa kosteutta. Valitsen tuotteeni niin, että ne ovat mahdollisimman kosteuttavia, ja hoitavia. Juon myös paljon vettä koska usikon että sisäinen kosteutus on yhtä tärkeää kuin ulkoinen.

Helli ja hoivaa

Teen ennen jokaista pesua hiusnaamion kookosöljyllä. Hieron öljyn huolellisesti ja ajan kanssa päänahkaan ja pituuksiin. Uskon että hieronta hoitaa päänahkaa ja virkistää hiuspohjaa. Ei kannatta myöskään unohtaa päänahan kuorintaa. Hyvän kuorinnan saat sekoittamalla sokeria ja kookosöljyä. Päänahan ihon hoito on se mikä usein unohtuu, vaikka miksei se kaipaisi hyvää huolenpitoa kuten kasvotkin?

Ravitse sisältä päin

Kauneus lähtee sisältäpäin. Uskon että vaikka käyttäisit mitä tuotteita, jos et saa riittävän laadukasta ravintoa, se näkyy hiusten ja ihon kunnossa. Eri vitamiinit kuten C-, E-, D- ja A-vitamiinit, ja  B-ryhmän vitamiinit; erityisesti B-12, biotiini ja niasiini vaikuttavat hiusten kasvuun ja kuntoon. Rauta, sinkki ja riittävä proteiinin saanti näkyvät hiuksissa myös. Syön erityisesti hiuksille räätälöityjä ravinteita kuten Sugarbear hairia kuuriluontoisesti.

Hiusten muotoilu

Mitä vähemmän lämpökäsittelyä, sen parempi. Itse kuitenkin tykkään suoristella hiuksia, mutta pyrin olemaan mahdollisimman hellävarainen.

Luonnonkiharasta saa kauniisti suoristetun vetämällä kammalla läpi jokaisen hiusosion aina ennen suoristusta. Älä ikinä käsittele hiuksia ilman lämpösuojaa.

Sopivien muotoilutuotteiden ja lämpösuojan löytäminen on ollut haastavaa. Tuntuu että hiukset jäävät helposti likaisen oloisiksi tai lähmäisiksi, tai puolestaan kuivaksi ja hamppuiseksi. Amikan seerumimuodossa oleva lämpösuoja on loistava, Maria Nilalta puolestaan käytän hiuslakkoja ja SMPL:n kuivashampoo on aivan loistava.

Erilaiset pinnit ovat loistava väline kiharan taltuttamiseen. Sotkuinen nuttura on toinen vakioapuni päiviin jolloin kiharat ovat liian vallattomat.

Pesu

Olen yksi niistä jotka ovat hurahtaneet täysin Olaplexiin. Hiuksiani ei koskaan värjätä ilman Olaplexiä, ja käytän saman sarjan shampoota ja hoitoainetta kotona. Yksi purkki kestää puoli vuotta. Ja kyllä, on kaiken hehkutuksen veroinen.

Pesen hiukset 1-2 kertaa viikossa. Ja laitan aina naamion ennen pesua. Shampoon levitän hieroen päänahkaan, ja annan vaahdon puhdistaa latvat. Hoitoaineen annan vaikuttaa maksimiajan. Lopuksi huuhtelen hiukset kylmällä vedellä, koska sen sanotaan sulkevan hiussuomuja.

Yritän ajoittaa pesun niin etten joudu menemään märillä hiuksilla nukkumaan, kun hiukset saavat kuivua rauhassa, on lopputulos hieman hallittavampi.

Villi kortti: Curly girl method

Törmäsin tähän curly girl methodiin viime viikolla ensimmäistä kertaa. Uteliaana aloin selvittää mistä on kyse. Tämä on todella suosittu keino hoitaa luonnonkiharaa, ja useat vannovat tavan muuttaneen heidän kiharansa täysin. Metodia noudattavat eivät käytä tuotteita joissa on alkoholia, silikoneja, sulfaatteja tai hajusteita. Hiuksia ei myöskään mielellään lämpökäsitellä, kammata tai harjata. Monet pesevät hiukset vain hoitoaineella. Pesun jälkeen hiuksiin levitetään geeliä, ja hiukset kuivataan ploppaamalla ne esim. vanhan t-paidan sisään. Tarkoituksena on auttaa hiusta kihartumaan kauniisti.

Kuvia selailtuani metodi on vakuuttava. Silti olen itse vielä hyvin kahden vaiheilla siitä kokeillako tätä vai ei. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia curly girl metodista.

Kommentit (10)
  1. Hei!
    L’anzan Healing ois on ihan paras tuote kiharalle hiukselle. toimii lämpösuojanakin myös ja ei tee tukkaa raskaaksi. muutti mun elämän <3 😀

    1. Lanzalla on kyllä hyviä tuotteita :)!

  2. Sinä ja sinun hiukset <3_<3

    1. Sinä <3!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *