Kuukausi curly girl-metodia


Tiedättekö sen tunteen kun jotain hehkutetaan yhtäkkiä joka tuutista niin paljon että se alkaa jo ärsyttää? Curly girl-metodi on siitä hyvä esimerkki. Mua oikeasti alkoi tympiä koko homma kun joka ikinen kauppa tuputti omia CG tuotteitaan ja geeliä on varmaan kulunut maailmassa enemmän kuin 80-luvulla….

No, siitä huolimatta päätin kuitenkin antaa tälle mahdollisuuden. Tai lähinnä hallitsemattomille, pörröisille luonnonkiharoilleni mahdollisuuden näyttää että minkälaiset ne mahdollisesti ovat, jos annan niiden kihartua vapaasti.

Joten toukokuu oli julistettu CG-kuukaudeksi: ei hiusten käsittelyä minkäänlaisilla lämpötyökaluilla, ei harjausta, ei värjäystä, ja vain tuotteita joita tiukoinkin CG-metodin noudattaja hyväksyisi kaappiinsa. Tuotteet valitsin Studio Savonin omistajan Katin avulla ja asiantuntemuksella.

Tuotevalikoimani:

 • Shampoo – Hilla-kosteuttava shampoo – Ekopharma – Kotimaisen Ekopharman luonnonkosmetiikkashampoo on itselleni uusi tuttavuus. Tykkään superpaljon kevyestä shampoosta, ja puhtaasta tunteesta jonka tämä jättää hiuksiin.
 • Hoitoaine – Hilla-kosteuttava hoitoaine- Ekopharma – Shampoon kanssa samaa sarjaa oleva hoitoaine, jolla pesen hiukset, jos hiuspohja ei tunnu kaipaavan vahvempaa puhdistusta.
 • Tehohoito – Tyrni-korjaava tehonaamio vahingoittuneille ja kuiville hiuksille – Ekopharma – Laitan tämän tehohoidon joka pesun yhteydessä, eikä se ole yhtään liikaa hiuksilleni. Tuntuu että ainakin tässä vaiheessa hiukset imevät kaiken tarjolla olevan kosteuden.
 • Hiuksiin jätettävä hoitoaine – Olivia Klein – Suihketta suihkuttelen hiuksiin pesun jälkeen kun ne ovat vielä kosteat. Olivia Klein on kotimainen sarja joka sopii myös erittäin herkälle iholle.
 • Hiuksiin jätettävä hoitoaine – Tangerine Curl balm – Less is more – hiuksiin jätettävä hoitoaine joka auttaa kiharoita kihartumaan kauniimmin. Tämä tekee omista kiharoistani kimmoisammat ja vähentää pörröisyyttä. Less is more on luomusertifioitu sarja. Tätä puristelen latvoihin ja fiksaan sillä kiharat pesujen välillä.
 • Kuivaan hiukset vanhaan T-paitaan.

Hyvää:

 • tunnen oloni jotenkin luonnollisemmaksi näissä kiharoissa
 • aamut ovat oikeastaan aika nopeita, puristelen kiharat kostein käsin kuosiin, tarvittaessa lisään hieman Curl balmia latvoihin.
 • hiukset tuntuvat paksummilta
 • uskon että hiuksien kunto kohenee huomattavasti jos metodia jaksaa noudattaa, ja pitkien hiusten kasvatus helpottuu

Huonoa:

 • hetkittäin en pidä siitä miten äärimmäiseltä tämä tuntuu.
 • kaipasin välillä suoristusrautaa erittäin paljon
 • kiharat ovat edelleen itsepäiset ja pesuhetki pitää ajoittaa hyvin järkevästi jotta hiukset ehtivät kuivua kauniisti

Vinkki: käytä tuotteita riittävästi. Tein alussa sen virheen etten käyttänyt tuotteita tarpeeksi ja tuntuu ettei kiharoille vaan ollut tarpeeksi kosteutta jotta ne olisivat kihartuneet kauniisti.

Aionko jatkaa? Yllätys, yllätys, aion! Yllätyin totaalisesti itse päätöksestäni. Ja se tuli ihan puskista. Kävin loppukuusta kampaajalla, ja hän suoristi hiukseni. Kampaajani suoristamana ne ovat täydelliset, suorat, sileät ja höyhenen keveät.

Ne eivät vaan tuntuneet yhtään minulta.Tässä kuukauden aikana olen jotenkin tuntenut oloni kotoisaksi kiharoissani. Ne sopivat kasvoihin ja tuntuvat omilta. Enemmän kuin mikään muu tyyli. Tämän myötä aloin kaipaamaan myös omaa, luonnollista hiusväriäni.

Toki tulen luultavasti suoristamaan hiuksiani vielä tuhansia kertoja, mutta just tällä hetkellä aion antaa kiharoideni olla.

Seuraa Hey Girliä täällä /Follow Hey Girl

Instagram FacebookBloglovin

kauneus ajattelin-tanaan hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *