Laadukkaampaa liikuntaa

IMG_3937.JPG

Tiesitkö, että A-kupin rinnat liikkuvat 10 km:n juoksulenkillä yli 800 metriä? D-kupin rinnat liikkuvat samalla matkalla 1,8 kilometriä, aivan järjettömiä lukuja!

IMG_3986.JPG

Mikään voide tai treeni ei palauta venyneitä sidekudoksia rinnoissa. Joten kunnollisten, tukevien urheiluliivien käyttö on todella järkevää.

IMG_3814.JPG

Kookkaiden rintojen kanssa liikkuminen on huonoilla liiveillä myös äärimmäisen kivuliasta ja vastenmielistä.

IMG_3968.JPG

IMG_3989.JPG

Kunnollisten urheiluliivien valinta ei vaan aina ole niin kovin helppoa.

Omissa lajeissani, kuten juoksussa ja joogassa, liivien on pidettävä kaikki paikoillaan. Huonot tekniset ratkaisut tuntuvat jo lyhyellä juoksulenkillä iholla, puhumattakaan puolimaratonilla. Kaikki puolimaratonini olen juossut Shock Absorber-urheiluliiveillä, ne ovat ainoita joihin olen uskaltanut luottaa.

IMG_3917.JPG

Pääsin sovittamaan heidän malliston läpi ja keskustelemaan siitä mikä tekee hyvät urheiluliivit, ja mitä niiden hankinnassa tulee ottaa huomioon. Ja tiedän, olen super onnekas kun sain tämän mahdollisuuden.

IMG_3817.JPG

Shock Absorberilla on useita erilaisia urheiluliivimalleja, osa malleista soveltuu kevyempään liikuntaan, osa rintoja voimakkaasti liikuttavin lajeihin kuten juoksuun, ratsastukseen jne.

IMG_3999.JPG

Kokoja löytyy A-kupista HH-kuppiin. Liiveihin on saatavilla myös jatkopaloja jos tuntuu, ettei niiden ympärystä ole sopiva. Malleja sovitellessa todellakin tajusi sen, että sama malli ei sovi kaikille, joten malta sovittaa kunnes löydät liivit, jotka todella istuvat.

Jotkut mallit soveltuvat nuorille ensiurheiluliiveiksi, joissakin malleissa taas on huomioitu iäkkäämpien ihmisten tarpeita ja tehty teknisiä ratkaisuja sen pohjalta.

IMG_3996.JPG

Mitä kannattaa siis huomioida ja tehdä kun etsit elämäsi parhaita urheiluliivejä?

– pyydä myyjän apua. Useimmissa Shock Absorberin jälleenmyyjäliikkeissä on henkilökunnalla koulutus ja ammattitaito löytää asiakkaan tarpeisiin oikean kokoinen ja mallinen urheiluliivi. Tarvittaessa he voivat myös tilata sinulle sopivaa mallia tai kokoa jos sitä ei myymälässä ole.

– varaa sovittamiseen aikaa

– laadukkaat ja oikeasti tukea antavat liivit eivät juurikaan veny. Jos ne venyvät, ne antavat liikkuessa periksi. Tunnustele materiaaleja ja tutki liivien ratkaisuja.

– liivien tulee olla tiukat, hakaskiinnitykset laitetaan napakalla otteella uloimpaan hakaseen. Itselläni ympärysmitta olikin 70 cm, olen liiveissä käyttänyt ennen 75 cm:ää.

IMG_3810.JPG

– pue liivit oikein. Hakaset tulisi kiinnittää selän takana, tähän tarvitset päättäväiset otteet. Liivien on oltava napakat päällä jotta ne oikeasti tukevat rintoja.

– kuppikoon on oltava riittävä. Rinnan on mahduttava kuppiin kunnolla, sekä sivusta, että edestä. Liivin on tultava riittävän ylös, jotta se tukee rintoja joka puolelta. Oma kuppikoko vaihteli mallista riippuen DD:n ja F:n välillä (sovittaminen on todella tärkeää!).

IMG_3979.JPG

– kankaan tulisi olla rinnan päällä sileästi eikä siinä tulisi olla ryppyjä

– sovittaessa liivejä voit myös liikkua, venytellä, hyppiä ja kumarrella, saat hyvin esimakua siitä miten liivi toimii päällä 

Kuvissa päälläni on pinkki-lila Zipped-malli, jossa on edessä vetoketju. Malli soveltuu kevyempiin lajeihin kuten salille ja joogaan. Valkoinen malli on D+ Classic, johon rakastuin ihan täysin. Tiesin heti päälle laittaessani että tämä on se oikea malli. Super tukeva, jämäkkä ja juoksuun sopiva liivimalli.

Turkoosi-keltainen malli on Multi-sports. Korallin värinen liivi on Sports padded-malli joka on kevyesti topattu. Mallit sopivat mm. salille, joogaan, hiihtoon ja pyöräilyyn. Ne ovat uutta mallistoa joka on saapunut juuri kauppoihin. Ihanaa että urheiluliivejä löytyy myös väreissä!

IMG_4006.JPG

Shock Absorberit ovat oikeasti suunniteltu liikuntaan viimeistä saumaa ja yksityiskohtaa myöten. Esimerkiksi Zipped-mallissa vetoketjun alla on hakaset ja rakenne joka pitää vetoketjun pois iholta. D+ Classic-mallissa kuppiosa on muotoiltu useasta eri palasta jotta se antaa maksimituen joka puolelta rintaa.

Tsekkaa lisää täältä http://shockabsorber.fi/  ja ota seurantaan Instagramissa tästä http://instagram.com/shockabsorberfinland

* yhteistyössä Shock Absorber Finlandin kanssa 

Kommentit (4)
  1. Hei tää oli tosi hyödyllinen postaus! 🙂 Joudun ottamaan tään ”mukaan” seuraavan kerran urheiluliiviostoksilla eli PIAN (nimim. en ole ostanut uusia puoleentoista vuoteen).

    1. Ihan loistavaa :)! Itsellenikin tuli paljon uutta tietoa ja ymmärrystä liivien valinnasta. Urheiluliivit on kuitenkin monessa lajissa aika tärkeä osa liikunnan mielekkyyttä. Eivätkä ne ole ihan edullsimmasta päästä, joten olisi suotavaa että niistä löytää ne itselleen parhaat :).

  2. Mulla on aina ollut urheiluliivien kanssa se ongelma, että koska sitä ylimääräistä löytyy kilo jos toinenkin, niin tuo rintojen alle jäävä osa rullautuu ikävästi makkaroiden väliin. Sen vuoksi en ole koskaan löytänyt sellaisia oikeasti mukavantuntuisia urheiluliivejä. Kehittelisipä joku urheilurintsikat, jossa se kangasosuus olisi toppimaisempi, vyötärölle yltävä. Semmoinen voisi tuntua mukavammalta, ja silti tukea tarpeeksi noita hölskyviä meijereitäni 🙂

    1. Tuo valkoinen malli voisi olla sovittamisen arvoinen :). Se tuntui päällä ihan erilaiselta kuin muut liivit joita olen käyttänyt. Tuntuu että rintojen massa jakaantuu tasaisesti ja se tukee vähän haarniskamaisesti koko yläkroppaa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *