Lemmikeistä

img_7439.png

Olen viimeaikoina taas törmännyt ikäviin tapoihin kohdella lemmikkiä. Juttuja, jotka surettavat, suututtavat ja puristavat rintaa, kun on niin voimaton olo. Moni eläin kärsii elämänsä aikana turhaan väärissä käsissä.

Olen tehnyt osaamattomuudesta johtuvia virheitä joskus koirien kanssa, mutta hienosti ne ovat kouluttaneet minua. Muistuttaneet siitä miten arvokasta aika on, ja miten ihanaa on kun joku rakastaa sinua juuri sellaisena kun olet. Miten saat rocktähden vastaanoton, joka ikinen kerta kun tulet kotiin. Miten laumassa ketään ei jätetä. Miten onnellinen elämä koostuu loppujen lopuksi perusasioista, ruuasta, paikasta johon voit kallistaa pääsi ja perheestä tuhisemassa ympärilläsi.

Haluan yrittää tarjota lemmikeilleni parasta, antaa takaisin edes murusen sitä iloa mitä ne ovat tuoneet elämääni jokainen päivä. Aika jonka lemmikki on luonamme on liian lyhyt. Aina.

Toivoisin, että jokainen lemmikki saa arvoisensa kodin, jossa sitä kohdellaan oikein, lempeästi, arvostaen ja rakkaudella. Ja jossa annetaan lemmikkin olla eläin.

EmilysQuotes.Com-animals-kindly-kindness-see-talk-communication-gently-listen-positive-inspirational-A.D.-Williams.jpg

Älä siis ota lemmikkiä jos et ole perehtynyt siihen mitä sen pitäminen vaatii. Tutustu eri lajien ja rotujen ominaisuuksiin oikeasti. Ole rehellinen itsellesi. Jos tykkäät köllötellä sohvalla, jaksatko oikeasti tarjota riittävästi tekemistä hurjan aktiiviselle koiralle.

Mikään lemmikki ei ole lelu. Sitä ei pidä ottaa hetken mielijohteesta. Eikä antaa lahjaksi.

Älä ota lemmikkiä, jos et pysty kouluttamaan sitä tarvittavalla taidolla ja kärsivällisyydellä. Jos hermosi eivät kestä sitä, että lemmikki pissaa sisälle tai tuhoaa tavaroitasi, älä ota lemmikkiä. Vahinkoja sattuu nimittäin meille kaikille.

Oletko valmis pistämään satoja tai jopa tuhansia euroja lemmikin eläinlääkärikuluihin? Älä ota lemmikkiä, jonka kanssa sinulla ei ole varaa elää. Lemmikit tarvitsevat laadukasta hoitoa siinä missä ihmisetkin.

Jos olet oikeasti sitä mieltä, että pienestäkin vastoinkäymisestä lemmikin voi viedä lopetettavaksi, älä todellakaan ota sitä alun alkaenkaan.

Lopuksi haluan vielä todeta, että tällä tekstillä ei ole tarkoitus syyllistää ketään, eikä aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä. Tämä teksti syntyi vain rakkaudesta eläimiin, ja toiveesta, että jokaisella lemmikillä olisi hyvä koti. 

64121_20130509_043121_216339_527594323964384_480250942_n.jpg

 

Kommentit (4)
  1. Tämä!! Liikaa näkee/kuulee/lukee, että väärillä ihmisillä on lemmikkejä… :/

    1. Totta. Toivoisin niin kovasti että sitä lemmikin hankintaa harkittaisi realistisesti.

  2. Amen. Ikävä, kun en voi avomiehen allergian vuoksi ottaa kotieläintä. Varsinkin toisten koirat vie aina mun sydämen. 🙂

    1. Tuttu tunne :), koirat vie aina munkin sydämen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *