Lemonwater

IMG_0081.JPG

En pahemmin tykkää rutiineista, mutta välillä niillä on paikkansa. Esimerkiksi terveyteen ja hyvinvointiin liittyen rutiinit ovat hyvästä.

Joskus aikoinaan luin lämpimästä sitruunavedestä Cate Blanchetin haastattelusta. Hänen aamunsa alkavat aina lämpimällä vedellä johon on puristettu sitruunaa. Silloin olin vielä vannoutunut kahvinjuoja eikä ajatus sitruunavedestä kiinnostanut mua yhtään.

Sen jälkeen sitruunavesi alkoi tulla yhä useammin eteeni kaikissa artikkeleissa hyvinvointiin liittyen, ja mietin että no miksei sitä voisi kokeilla. Kokeilusta tulikin tapa ja nyt olen jo parin vuoden ajan aloittanut joka aamun sitruunavedellä. 

Sitruunaveden nauttimisella on lukuisia hyötyjä:

 • Tasapainottaa pH-tasoja. Sitruunan säännöllinen nauttiminen estää kehon muuttumista happamaksi ja estää virtsahapon kerääntymistä niveliin, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua.
 • Puhdistaa  ja kirkastaa ihoa
 • Edistää paranemista. Sitruunoiden sisältämä C-vitamiini edistää paranemista ja on elintärkeä luuston ja rustojen terveyden kannalta.
 • Hengityksen raikastamisen lisäksi sitruuna helpottaa hammaskipua ja ientulehdusta.
 • Auttaa painonpudotuksessa, Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, jotka noudattavat emäksistä ruokavaliota laihtuvat yleensä nopeammin.
 • Stimuloi vastustuskykyä. C-vitamiini, jota sitruunoista löytyy, suojaa tulehduksilta.
 • Puhdistaa kehoa. Sitruuna poistaa tehokkaasti myrkkyjä kehosta.

Muista kuitenkin nauttia sitruunavesi pillillä tai pitää n. 15 minuutin tauko ennen kun peset hampaat, koska sitruuna ei ole hyväksi hammaskiilteelle.

 

Kommentit (2)
 1. Juurikin tuon hammaskiilteen takia en juo, enkä syö mitään hapanta, kirpeää (en edes sellaisia karkkeja, joissa on se puistattava ”sokeri” päällä). Oon aika hysteerinen hampaista tai niiden säilyvyydestä 🙂 Hammaslääkärissäkin käyn 2 kertaa/vuosi, vaikka ei mitään ole, ihan vain puhdistuttamassa.

  Toisaalta aika paljon hyviä juttujakin sitruuvavedestä löytyy, jospa sittenkin…ainakin silloin tällöin… 🙂

  1. Kiille on kyllä todella tärkeä muistaa suojata. Aina tosiaan pillillä tuo sitruunavesi niin ei synny vahinkoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *