Lepoa iholle

Rakastan ihonhoitoa ja ihonhoitorutiinini ovat lähes meditatiivisia. Luottotuotteideni rinnalla olen viime vuosina testannut paljon erilaisia kasvovesiä, puhdistustuotteita, naamioita, seerumeita ja voiteita.

Ihoni voi pääasiassa hyvin, eikä juuri koskaan ärsyynny uusien tuotteiden kokeiluistani. Ihoni myös selkeästi ilmoittaa tarpeistaan. Kuorinnan tarve tuntuu epätasaisena, sameana ihona. Kuivuus kiristävänä tunteena. Jos löydän todella hyvän tuotteen, ihoni palkitsee löytöni lähes välittömästi näyttämällä tavallista hehkeämmältä.

Perus hoitorutiinini on aamulla kevyt huuhtelu vedellä, seerumi, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja tarvittaessa täsmätuotteita kuten kasvoöljyä.

Illalla puhdistan meikit ensin öljymäisellä tuotteella, jonka jälkeen pesun kasvot puhdistusvaahdolla tai geelillä, ja viimeistelen puhdistuksen misellivedellä. Tämän jälkeen vuorossa on kevyt kasvohieronta, kosteuttava voide, kasvöljy ja silmänympäysvoide. Erityisen kylmillä ilmoilla saatan jättää kasvoille yön yli korjaavan ja kosteuttavan naamion.

Viimeaikoina ihoni ei kuitenkaan ole reagoinut toivotulla tavalla rutiineihin ja hyvään hoitoon jota sille suon. Se tuntuu välillä punoittavan, ja muutenkin iho näyttää epätasaisemman sävyiseltä.

Ensimmäinen reaktioni oli etsiä heleyttäviä ja ihoa boostaavia tuotteita. Olemassa oleva tuotearsenaalini on kuitenkin jo ihan tarpeeksi kattava. Päätin ottaa aikalisän. Nimittäin kaikista tehohoidosta ja seerumeista. Liialliset kuorinnat, hoidot ja erilaiset tuotteet saattavat toimia päin vastoin kun on tarkoitus, ja ärsyttää ihoa, ja sen mikrobiomia.

Pelkistin ihonhoitorutiinini ja tuotevalikoimani tammikuun ajaksi vain perusasioihin. Hyvää puhdistukseen, ja ihoa rauhoittavaan voiteeseen. Silmänympärysvoiteesta en toki luovu. Iltaisin levitän vain kevyen probioottisen voiteen, jos tuntuu että iho kaipaa sitä.

Voiteena ole käyttänyt Novexpertin Magnesium Velvety Fluid-emulsiovoidetta, joka on tarkoitettu eritysesti rauhoittamaan ja tasapainottamaan ihoa.

Odotan mielenkiinnolla miten tämä lepokuukausi vaikuttaa ihon kuntoon. Uskon, että vaistojaan kannattaa kuunnella herkällä korvalla, ja tällä hetkellä tuntuu, että ihoni kaipaa lepoa ja perusasioita. Iho vaikuttaa jo nyt rauhoittuneemmalta.

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *