Luonnonkosmetiikka-keino vähentää kehon muovikuormaa

Muutama kuukausi sitten silmiini osui uutinen, jonka otsikossa kerrottiin, että ihmisen verestä on ensimmäistä kertaa löytynyt muovia. Samassa uutisessa todettiin ”Viime vuosina mikro- ja nanomuovia on löytynyt myös istukoista ja vauvojen ensimmäisestä ulosteesta”. Muovia tuntuu olevan kaikessa, siltä on lähes mahdotonta välttyä. Surullista, koska muoville altistuminen ei ole haitatonta. (Tässä linkki Ylen artikkeliin aiheesta.)

Pesuaineisiin, hammastahnoihin ja kosmetiikkaan lisätään mikromuovia. Tunnistettavimpia ovat erilaiset kuorintarakeet, jotka ovat muovia, mutta kosmetiikassa mikromuovi voi olla liukoisessa muodossa.

Mikromuovia pääsee vesistöihin ja päätyy esimerkiksi ruokaan lukuisista eri lähteistä: auton renkaista, muovikasseista, muovipulloista- ja pakkauksista, tekokuidusta valmistetuista vaatteista hankautuu mikromuovia aina pesuvaiheessa. Ruuasta ihmiseen päätyy viikossa noin viisi grammaa mikromuovia, eli noin luottokortin verran. ( Lähde)

Itselleni tulee näitä tilastoja ja faktoja lukiessa hieman epätoivoinen olo. Onko peli menetetty? Toki haluan säilyä nuorekkaana, mutta en muoviin säilöttynä.

Yksi keino, jolla olen yrittänyt omaa muovikuormaani vähentää jo pitkään, on luonnonkosmetiikka.  Sertifioitu luonnonkosmetiikka ei saa sisältää synteettisiä ainesosia. Valitsen myös kodin pesuaineiksi luonnonkosmetiikkasertifoituja tuotteita. Näin vähennän oman kehoni altistumista muoville, sekä minimoin vesistöön päästämäni muovin määrää. Saatan käyttää harkiten synteettisesti valmistettua kosmetiikka välillä, esimerkiksi luomiväreissä. Kaikki iholle levitettävät voitteet, ja etenkin huulipunan jota päätyy myös elimistöön, valitsen vain luonnonkosmetiikan puolelta. Tunnen iloa siitä, ettei kaunistumiseni takia tarvitse murehtia tai huolehtia sen vaikutuksista terveyteeni tai ympäristöön.

Joskus tuntuu, että tällaiset asiat ovat vain pisaroita meressä, mutta pisaroista se merikin muodostuu. Jokaisella valinnalla on merkitystä, ja kun tulee kyse kauneudesta, kannattaa valita tuotteita, jotka vaalivat sekä sisäistä että ulkoista kauneutta.

kauneus ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *