Marraskuun lukulista

 

 

Iltojen pimetessä ihan hävyttömän nopeasti, löytyy huomattavasti paremmin aikaa purkaa lukupinoa. Olen lukenut useamman rästissä olleen kirjan, ja ne ovat olleet viihdyttäviä, raskaita ja koskettavia lukukokemuksia. Osa kirjoista on englanniksi, monestakin käytännön syystä. Lukeminen on hyvä tapa pitää kielitaitoa yllä, sekä kartuttaa sanavarastoa. Rakastan myös englanninkielisten pokkareiden värikkäitä kansikuvituksia, ja ne ovat usein nopeammin saatavilla, sekä edullisempia kun suomenkieliset versiot.

Lizzy Dent: The Summer Job

Voisin hyvin kuvitella, että tästä kirjasta tulisi ihana 90-luvun henkeen tehty hömppäkomedia. Kirjan päähahmolle, Birdylle, ihanan inhimilliselle sekoilijalle, sattuu ja tapahtuu. Varsinkin kun hän päättää ottaa vastaan työn skotlantilaisessa hotellissa. Ja työ, jonka hän vastaanottaa on itseasiassa hänen ystävänsä työpaikka, viiniasiantuntija Heatherin. Kirja on kevyttä ja viihdyttävää luettavaa, ja sen parissa ei pitkästy.

Taylor Jenkins Reid: One True Loves
Sanottakoon heti alkuun, että Taylor Jenkins Reid on ehdottomasti suosikkikirjailijani. Hän on viihteen mestari, joka on onnistunut luomaan 70-,80- ja 90-lukujen aikakaudelle kokonaan oman maailman, jossa seikkailevat Daisy Jones, Evelyn Hugo, Nina Riva ja Carrie DeSoto. Tiedän, että tosi fanit tietävät mistä kirjoista puhun. Tämä kirja on aiempaa tuotantoa, enkä ollut tästä niin kiinnostunut. Hankin tämän uusia Taylor Jenkins Reid -kirjoja odotellessa. Tämäpä pääsi yllättämään. Emma Blair löytää teini-iässä elämänsä rakkauden Jessen. Heidän rakkaustarinansa katkeaa kesken, kun Jesse menehtyy lento-onnettomuudessa. Emma löytää yllättäen elämäänsä uuden rakkauden, Samin. Ja sitten tapahtuu jotakin mitä kukaan ei uskoisi mahdolliseksi. Voiko elämässä olla useampikin tosirakkaus? Kirja tuntuu aluksi kevyeltä, ja viihdyttävältä, mahtavalta 90- ja 00-luvun tunnelmissa seikkailulle. Se kuitenkin koskettaa syvältä, ja tapa jolla Taylor kirjoittaa surusta, saa pysähtymään kirjan äärelle, ja tuntuu aidolta.

Natasha Lester: Diorin salaisuus
Tämä oli toinen lukemani Natasha Lesterin kirja. Hänen kirjansa sijoittuvat Eurooppaan, ja sukkuloivat ajallisesti nykypäivän ja toisen maailmansodan tunnelmissa. Kirja alkaa päähahmojen Skye ja Liberty Penrosen lapsuudesta, ja muotikonservaattori Kat Jourdanin nykyhetkestä. Pikkuhiljaa tarinan ihmiskohtalot alkavat nivoutua yhteen, ja yhden salaisuuden selvitessä on seuraava salaisuus edessä. Kirjan hahmot ovat mielenkiintoisia, ja pidettäviä. En halua paljastaa liikaa, mutta itselleni kirja oli liian raskas lukukokemus. En tiedä valitsenko enää Natasha Lesterin kirjoja lukulistalleni. En siksi, etteikö hän kirjoittaisi hyvin, mutta tällä hetkellä kaipaan kevyempiä lukukokemuksia.

Judy Leigh: Suurenmoinen irtiotto
Vaatimattomien kansien välistä löytyy tällä kertaa värikäs ja koskettava maailma. Ihastuin lauseeseen tarina naisesta, joka osti auton ja ajoi vapauteen. Evie Gallagher on päätynyt miehensä kuoleman jälkeen vanhainkotiin. Häntä käy katsomassa poika, ja miniä, jonka kanssa Evie ei tule toimeen. Elämä tuntuu eletyltä, yksitoikkoiselta ja tylsältä. Kunnes Evie päättää lähteä seikkailuun.
Tämä kirja on herkullinen ja yksinkertaisesti ihana lukukokemus, joka muistuttaa että elämän jokainen hetki tulee elää eläen.

kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *