Mielen voima

Tiedättekö sen ihmistyypin, joka löytää jotain huonoa vaikka lottovoitosta. ”Mitä sillä sitten tekisi, olisihan se sitten hankalaa….” Sen, joka jakaa jatkuvasti toinen toistaan kamalampia uutisia somessa. Jolle maailma on synkkä ja paha paikka. Joka ei pety koskaan, koska odottaa aina pahinta. Mitä enemmän kaikkeen negatiiviseen kiinnittää huomiota, sitä enemmän se saa ajatuksissa tilaa. Jokainen huono asia vahvistaa sitä uskomusta, että maailma todella on paha paikka.

Eräässä tutkimuksessa oli todettu, että vain kolmen minuutin annos negatiivisia uutisia heti aamusta (verrattuna positiivisiin uutisiin) voi pilata mielialasi koko päiväksi. Mielestäni se on aika hurjaa. Jälleen yksi lisäsyy olla avaamatta puhelinta selatakseen somea, uutissivustoja tai sähköpostia heti herättyään. Se myös pysäyttää jälleen kerran ajattelemaan, että millä omaa tai toisten mieltä ruokkii. Mitä jos ottaisikin tehtäväkseen jakaa joka päivä yhden hyvän uutisen, jonkin kivan asian mikä sai hymyilemään, ongelman sijasta ratkaisun johonkin. Toki maailmassa tapahtuu aivan kamalia asioita. Mutta, maailmassa on myös paljon hyvää.

Luin loman lopussa kirjan Matka yli onnen esteiden. Kirja on todella suosittu ympäri maailmaa. Kirjailija Laurent Gounelle on onnistunut pukemaan paljon asiaa erittäin helppolukuiseen, tarinalliseen muotoon. Kirjasta puuttuu täysin joidenkin self help-oppaiden saarnaava ja jossakin määrin jopa kyllästyttävä sävy. Se ei tarjoile listoja ja tehtäviä. Jos maailma korjaantuisi pelkillä tehtävälistoilla ja aikomuksilla, aika moni self help-kirja olisi jo jäänyt kirjoittamatta.

Kirja muistuttaa siitä yksinkertaisesta ja jopa ärsyttävän totuudenperäisestä asiasta: suurin esteemme on meidän oma mieli. Se, miten asennoidumme asioihin määrittää suuresti myös lopputuloksen. Jos vaikka haaveilisin lottovoitosta, mutta olisin sitä mieltä että turha lotota, koska en koskaan kuitenkaan voita, kuinka suuri olisi voittoni todennäköisyys, verrattuna siihen, että tekisin innokkaasti loton joka viikko. Kirja ei lupaa, että kaikki villeimmät unelmasi toteutuvat jos omaksut kirjan opit. Se enemminkin muistuttaa siitä, että avaa mielesi näkemään kaikki mahdollisuudet.

Mielen voima on suuri, ja jokainen meistä voi päättää aina yhdestä asiasta: siitä miten asioihin päättää suhtautua.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *