Mielenrauhaa takataskuun

Nyt, jos koskaan, on hyvä aika ottaa haltuun meditaatio, ja hankkia hieman ”mielenrauhaa takataskuun”. Meditaatiolla on lukuisia terveysvaikutuksia, ja se tyynnyttää myrskyisää mieltä. Ahdistumiseen ja unettomuuteen voi löytyä apua pienistä meditaatioharjoituksista.

Kuitenkin monelta jää meditaatio tekemättä, ja kuulun itsekin samaan sakkiin. Jos se olisi helppoa, sitä tekisi kaikki…On yllättävän vaikeaa istua paikoillaan, tekemättä mitään, ajattelematta mitään. Ja juuri siksi, sitä olisi hyvä harjoitella.

Miten päästä alkuun meditoinnissa?

– istu mukavasti ja sulje silmät. Tämä on helppo osuus.

– aseta aika jonka meditoi, ja vaikka puhelin herätykseen. Ota aluksi lyhyt aika 2-5 minuuttia. Tästä voit kokeilla pidentää aikaa tarpeen ja fiiliksen mukaan.

– ota rennosti. Mikään ei välttämättä aluksi suju täydellisesti.

– voit valita mantran jota toistat meditaatiohetkesi ajan.  Voit etsiä valmiita mantroja, tai tehdä oman. Lauseen joka kuvastaa sitä mitä haluat tuntea ”olen rauhallinen ja kiitollinen”, ”nyt kaikki on hyvin”, ”olen riittävä juuri tällaisena”, mitä tahansa, mikä on positiivista ja rauhoittavaa.

– kokeile ohjattua meditaatiota. Aluksi voi olla helpompi harjoitella ohjatun meditaationa avulla. Esimerkiksi hakusanoilla guided meditation löytyy YouTubesta ja Spotifyssä paljon materiaalia. Tässä kattava valikoima Spotifyssä.

– yritä uudelleen. Jos mieli lähtee harhailemaan, anna harhailla ja palaa ruotuun. Harjoitus tekee mestarin.

– keskity johonkin, vaikka hengitykseen.

– jos meditaatio tuntuu kaikesta huolimatta kamalalta ja se ei vaan toimi sulla, kokeile jotain muuta missä pääset samanlaiseen tilaan. Soittamista, neulomista, piirtämistä, origamien taittelua, mitä tahansa missä pääset rentoutuneeseen flow-tilaan. Tykkään itse myös välillä kuunnella jakson Happiness Spells -nimistä podcastia, joka on ihanan rauhoittava. Laitan sen pyörimään ja suljen silmin hetkeksi.

Hyviä meditaatiohetkiä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *