Mikä minusta tulee isona

Mikä minusta tulee isona? Lapsena luettelin vastaukseksi lempiammattini. Se oli konkreettinen vastaus. Halusin arkeologiksi, muotisuunnittelijaksi tai asianajajaksi. Ne olivat ammatteja joista haaveilin, ja kuvittelin niihin sisältyvän tietynlaisen elämäntyylin. Haaveilin jännityksestä ja glamourista.

Vähän isompana piti alkaa tehdä valintoja, joiden tuli määrittää mikä minusta tulee isona. Valita opiskelupaikkaa. Miettiä mikä on mahdollista, ja mikä ei, miten niihin unelmiin pääsisi kiinni.

Opintojen jälkeen piti löytää työpaikka. Mikä minusta tuleekaan isona? Vaikka työpaikka löytyi, tuntui, että kysymys jäi edelleen vastaamatta. Onko tämä nyt sitä mitä haluan tehdä, sitä mitä haluan olla?

Aloin kapinoida sitä ajatusta vastaan, että työ, ammatti, tietty sosiaalinen status tai vaikka ikä määrittelisi meidät. Että yksittäiset asiat kertoisivat mitä me olemme. Se tuntui kapea-alaiselta ja suppealta. Ja aika sattumanvaraiselta, toiset nimittäin ovat tässä asiassa paljon onnekkaampia kuin toiset. Miten kuvailisit itseäsi jos et saisi kertoa nimeäsi, ammattiasi, ikääsi, parisuhdestatustasi tai asuinpaikkaasi? Niin, se voi tuntua vaikealta aluksi. Tulee tunne, että mitä tähän nyt sitten voi vastata. Kuitenkin pohtimisen arvoinen kysymys.

Mikä minusta tulee isona? Aloin miettiä vastausta ihan eri kautta kun ennen. Minkälainen haluan olla?

Vastaus on kiteytynyt vuosien varrella. Kun seuraa maailmaa ympärillään, katsoo mitä tapahtuu, kuuntelee ihmisiä, vastaus alkaa kirkastua. Haluan olla kiltti ja lempeä. Vaikka se ei olisi niin kovin trendikästä, haluan säilyä pehmeänä ja lempeänä. Haluan oppia kuuntelemaan itseäni, en egoani. Ego nimittäin on se, joka alkaa luetella materiaa ja saavutuksia. Ego määrittelee menestyksen kautta.

Ego on se, joka tulee esiin kun tekee mieli reagoida tunteella ja raivota. Ego on se, joka estää meitä kuuntelemasta ja ymmärtämästä muita.

Joten mikä minusta tulee isona? Toivottavasti ihminen, joka osaa asettaa egonsa sivuun, ja elää maailmassa lempein ajatuksin.

hyvinvointi ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *