Millä hiusten lämpömuotoilun voi korvata?

Olen nyt vuoden totutellut elämään ilman hiusten lämpömuotoilua. Krooniselle hiusten suoristajille se on varsinainen ponnistus. Merkittävä muutos hiusten kunnossa on kuitenkin osoittanut ponnistukset vaivan arvoisiksi. Vaikka kuinka käytin lämpösuojaa hiuksissa, muutenkin kuivuuteen taipuvaiset hiukseni olivat kuin kuiva kasa korsia.

Hiukseni eivät todellakaan ole kovin edustuskelpoiset ilman minkäänlaista muotoilua pesun jälkeen, mutta jos lämpö otetaan pois pelistä, millä niitä voi muotoilla?

1. Sukkakiharat – ilman lämpöä rennot ”glamourlaineet” onnistuu parhaiten sukkakiharoilla. Näin kiharoista voi nauttia ilman pörröä, sillä laineista tulee sileät ja hallitut. Etsi tutoriaaleja hakusanoilla: sock curls, sukkakiharat.

2. Letit – ranskalainen letti kummallekin puolelle päätä kosteisiin hiuksiin, niin ylhäältä päälaelta kuin mahdollista, takaa kauniit Carrie Bradshaw kiharat. Mitä tiukemman letin tee, sitä pienempää kiharaa. Tässäkin tekniikassa on se etu, että luonnonkiharakaan hius ei pörröönny vaan kihartuu kauniisti.

3. Papiljotit – tämä kuulostaa niin vanhanaikaiselta, mutta XL-kokoisilla papiljoteilla saa aikaa kauniit laineet. Tässä tekniikassa olennaista on se, mihin suuntaan hiukset kiertää papiljottien ympärille, ja miten papiljotit sijoittaa. Päälaella hiukset rullataan taaksepäin, pään sivuilla alaspäin. Etsi tutoriaaleja hakusanoilla: tension rollers.

4. Hiusten kietominen – jos kihara ei kiinnosta, ja pitäisi saada suoraa hiusta, hiukset voi kosteana kietoa pään ympärille pinnien avulla ”suoristumaan”. Itselläni oikea tekniikka on vielä hakusessa, ja tarvitsisin myös hiusturbaanin tätä varten. Kietominen kesyttää kiharan ja pörröisyyden, mutta samanlaista suoraa ei tälläkään tavalla saa, kuin suoristusraudalla. Etsi tutoriaaleja hakusanoilla: hair wrapping technique, hair straightening without heat.

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *