Minibudjetin kesäloma ideoita

6EE54F77-9305-44D3-809F-BD45E9C5E916.jpeg

D15D8AE7-CEC7-417B-AD7A-41F2DF95A3F7.jpeg

8FAD114B-985F-42D0-8E5C-409E8CC73671.jpeg

Pari viikkoa sitten kirjoitin siitä, miten tänä kesänä haluan ottaa rennosti enkä stressata suunnittelemalla loman pilalle.

Instagramin puolella kuitenkin toivottiin menovinkkejä ja ideoita mitä tehdä kesällä. Joten ajattelin, että kasaan tähän hauskoja, matalan kynnyksen juttuja. Ja monet ovat muuten sellaisia mitä me tehtiin perheen kanssa kun olin pieni.

Suomen kesä on upea (melkein aina), ja me yleensä lomaillaan kotimaassa, seikkaillen milloin missäkin. On hauskaa löytää itselle uusia paikkoja tutuistakin kaupungeista. 

Viime kesänä ajateltiin mm. Savonlinnaan lörtsyille, Heinolan Harjupaviljongin vohveleille (monta kertaa), eikä Porvoota voi jättää väliin minään kesänä. Koettiin aika eksoottinen keikkakokemus Tirmo bluesissa…sitä edellisenä kesänä jossakin ihmeen tanssilavalla Savonlinnan ja Lahden välillä.

Musiikki on olennainen osa kesääni, tänä vuonna suunnitelmiin kuuluu luultavasti Provinssirock, Flow-festarit ja Savonlinnan oopperanjuhlilla esiintyvä Lost Society.

Mutta mitä siis tehdä kesällä? Listasin sattunaisessa järjestyksessä juttuja joista itse nautin ja joista monet ovat helppoja toteuttaa silloinkin kun kukkarossa on pari päivänkakkaraa.

– low key piknik. Olen lanseerannut tämän termin sille että käytännössä pakataan iltapala ja ajetaan jonnekin laiturin nokkaan syömään se. Eli parit leivät, pilkottuja marjoja ja hedelmiä kuppiin ja vaikka pari siideriä. Ihan parasta.

– yöllinen uimaseikkailu. Näitä kannattaa mahduttaa kesään niin monta kun mahdollista. Tämän kruunaa nakkikioskikäynti. Rakastan nakkarin kasvishampurilaista, Lahdessa parhaan saa Burger Mafiasta.

– kaupunkiretket: Heinolan vohvelit, Savonlinnan lörtsyt, Lahden korvapuustit. (Jos tuut Lahteen, käy Kahvila Karirannassa syömässä maailman paras korvapuusti). Helsingin tai Tampereen kivoja paikkoja en viitsi alkaa edes luetella (siinä menisi koko päivä!) Hernesaaren ranta ja Pyynikin näkötorni saavat nyt kunnian. Ja hei, se Iso-Roban Yes, yes yes, ota terassilla edes yksi rosee ja nauti tunnelmasta.

– sulkapallo, ulkojooga, voimatreeni. Välineet ulos ja aurinkoon. Treeni on paljon kivempaa ulkona. Monissa kaupungeissa on myös kaikenlaisia ilmaisia puostojumppia ja joogaa.

– suppailu. Vuokraa lauta ja nauti vedestä ja auringosta omassa rauhassa.

– uimarenkaat on suplautaa edullisempi investointi. Kaverin kanssa järveen kellumaan koko päiväksi pinkeissä donitsi-renkaissa tai joutsenissa.

– roadtrip. Tee soittolista jossa on kaikki suosikkibiisit ja lähde roadtripille suosikkiseurasi kanssa.

– mansikat ja aamukahvi torilla. Selvä loman merkki on nauttia aamupala torilla ja ottaa tuoreita mansikoita samalla mukaan.

– pokkarit riippumatossa. Lomalla on ihana lukea pari kirjaa joiden ainoa tarkoitus on viihdyttää.

– lautapelit ulkona. Shakki, Kimble tai vaikka Afrikan tähti ovat paljon hauskempia pihalla vaikka muutaman kylmän juoman kera. Kun valitsee pelipaikan järven läheisyydestä pysyy juomat järvessä kylmänä.

– jätskibaari kotona. Porukalla on kiva kerätä kaikki mahdolliset ainekset ja tehdä mielikuvituksen rajoja koettelevia annoksia, taustalle voi laittaa pyörimään hauskan kasarin leffan jossa on taatusti leppoisa ja hauska fiilis.

Minkälaisia juttuja kuuluu sun kesään?

Kommentit (4)
  1. Ihania ideoita! Näistä menee useampi hyötykäyttöön heinäkuun puolella, kun suunniteltua ohjelmaa on hieman hintsusti 🙂

    1. Loistavaa :)! Ja ihanaa lomaa kun se koittaa :)!

  2. Tosi kivoja vinkkejä! Ihana akesää <3

    1. Kiva kuulla :)! Samoin sinulle <3!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *