Mitä päälle pikkujouluihin?

Miten pukeutua pikkujouluihin on luultavasti kysymys, jota monikin meistä pohtii tällä hetkellä. Pikkujouluja on hyvin erilaisia, ja joskus kutsuissa ei ole tarkemmin määritelty pukukoodia. Joskus pikkujoulut voivat olla hyvinkin rennot ja leikkimieliset, toisinaan taas hyvinkin juhlavat. Miten siis määritellä pukeutuminen?

Usein pelkona on yli- tai alipukeutuminen, ja se että mitä jos olen se ainoa joka on pukeutunut ”jotenkin väärin”. Jos tuntuu todella epävarmalta miten tapahtumaan pukeutuisi, eikä kutsusta pysty päättelemään mitään, kannattaa kysyä järjestäjältä miten tilaisuuteen tulisi pukeutua. Tai esimerkiksi pikkujoulun kohdalla voi kysyä kavereilta tai työkavereilta miten he aikovat pukeutua.

Itselläni on muutamia luottoasuja, joihin pukeudun pikkujoulukaudella. Sekä pari jippoa: otan aina mukaan kahdet kengät, joista toiset on juhlavammat korkokengät. Jos tuntuu, että asuni kaipaa vielä upgreidausta, vaihdan juhlapaikalla jalkaan korkokengät. Saatan myös ottaa toiset asusteet mukaan, jotka voin vielä vaihtaa, jos olen epävarma asukokonaisuudestani.

Paljettimekko

Tämä on varma valinta. Se vaan toimii aina. Paljettien kannalla olen myös siksi, että pikkujoulut on täydellinen hetki pukeutua kimalteeseen ja loistoon.

Pikkumusta

Toinen klassikko. Musta mekko on varma valinta, tyylikäs, ja helppo. Mustaa mekkoa voi muokata asustein loputtomasti.

Väljät suorat housut 

Väljät suorat housut, sellaiset puvunhousut tyyppiset ovat yksi suosikkini. Niiden pariksi voi pukea spaghettiolkain topin, paitapuseron, poolon, pitsibodyn, mitä vaan! Lopputulos on aina elegantti ja tyylikäs. Yksi kaikkien aikojen suosikkityyleistäni oli mustat suorat housut, valkoinen paitapusero jonka hihat olivat kääritty ja iso musta satiinirusetti kaulassa.

Bleiseri

Juhlava bleiseri, ylisuuri bleiseri, kaikenlaiset muunnelmat bleiserista luovat tyylikkään ja samalla rennon juhlalookin. Alle voi sujauttaa mekon, pitsitopin tai vaikka vaan kauniit rintaliivit, jotka saavat hieman näkyä.

Muista nämä

  • erilaiset sukkahousut, kuvioidut, värilliset tai kimaltelevat sukkahousut muuntavat asun juhlatunnelmaan
  • hiuskorut: pannat, pinnit ja huivit ovat tärkeä osa juhlatyyliä. Kampaukset joihin on aseteltu yksi kaunis pinni, tai iso röykkiö erilaisia pinnejä ja klipsejä ovat mieleenpainuvia.
  • korut: uskalla asustaa lookkisi runsaasti ja rohkeasti. Ruusukkeet ovat tällä hetkellä trendikkäitä, samoin erilaiset vartalokorut. Tuttu pikkumusta tuntuu uudelta kun sen päivittää näyttävällä korulla.
  • vaihda materialiaalia: hanki tuttu lempparivaatteesi juhlaan sopivassa versiossa, paljettihousut, kirjailtu toppi, kimalteleva jakku

Tärkeintä juhlapukeutumisessakin on se, että asu tuntuu omalta, siinä on hyvä olla ja se tuo kantajalleen juhlafiiliksen. 

muoti paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *