Miten syntyy Wannabe DJ:n jakso

IMG_2568.JPG

Wannabe DJ-nettiradio-ohjelma, mun vauva, tulee livenä Lahden Limuradiossa joka toinen tiistai 19:00, ja kestää puolitoista tuntia. Joka jaksolla on teema. Yhteen lähetykseen tulee 9-10 biisiä, ja jakson teemaa käsitellään biisien välissä.

Kyselin IG-storyn puolella, että kummasta teen jutun, Tallinnan päiväreissusta vai behind-the-scenes jutun radio-ohjelman teosta. Tallinna voitti, mutta päätin kirjoittaa tästäkin koska se on niin erilaista kun kaikki muu mitä teen.

Teen paljon ajatustyötä jaksojen fiiliksen ja teeman ympärillä. Keksin jaksojen teemoja mitä kummallisimmissa paikoissa, esim. Prisman parkkipaikalla. Joskus se tulee biisistä, joskus aiheesta jota on miettinyt jo pidempään. Mulle on todella tärkeää, että jokaisen jakson soittolista on loistava ja teemaa tukeva.

IMG_3370.JPG

Menemme studioon 18:45, ja siellä on aina edellinen lähetys kesken. Laittelemme hissukseen omia tavaroita paikoilleen, ekan biisin valmiiksi ja siitä se sitten lähtee. Joka lähetyksen alussa jännittää, ja ilta muodostuu aina erilaiseksi.

Meidän kolmen äänessä olevan naisen lisäksi meillä on useimmiten tuottaja mukana, sekä teknisenä tukena.

Esittelen aluksi teeman, ja mulla on tytöille joka kerta ylläritehtävä varattuna, kerran he saivat askarreltavaksi savea, välillä tehtävä on jonkinlainen päättelyhomma.

IMG_3371.JPG

Tykkään aikatauluista, jokaista ohjelmaa varten mulla on excel-taulukko jossa on biisit sekä jokaisen biisin jälkeisiä asiasanoja keskusteluun. Luovuus voi joskus olla hyvinkin järjestelmällistä :D…

Samalla kun juttelemme, laittelen biisejä valmiiksi, pidän silmällä aikataulua ja useimmiten teen IG-liveä. Voin sanoa käsi sydämellä, että en ehdi todellakaan ajatella mitään muuta lähetyksen aikana.

Parhaimmillaan keskustelut ovat innostuneita, spontaaneja ja tilannekomiikka toimii myös radiossa.

Joka jaksoon kuuluu myös ainakin yksi laitekömmähdys ja tilannepaniikki.

Kaksi lähetystä kuukaudessa saattaa kuulostaa todella vähältä, mutta loppujen lopuksi ne ovat sen verran työläitä ettei niitä ehtisi enempää tehdä. 

Ellei sitten tekisi tätä työkseen, mikä ei olisi yhtään pöllömpää, olenhan wannabe DJ.

Viimeisimmän jakson leffateemainen soittolista löytyy täältä https://open.spotify.com/user/marikamakinen/playlist/0M1Y7mB3AzbXW8NNybWTeY?si=YYBIZe67TQ25oS7RfAMmIg

Ensi jakson teema tiistaina on #bodypositivity, tuu säkin kuulolle!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *