Mitkä ovat Hey Girl-blogin arvot?

Tällä viikolla olen saanut suuren annoksen ajatuksia herättelevää katsottavaa. Olemme katsoneet Netflixistä David Lettermanin juontamaa My Next Guest (needs no introduction)-ohjelmaa. Hänellä on joka jaksossa vieras, joka ei esittelyjä kaipaa. Olemme poimineet jaksoja kiinnostavimpien vieraiden mukaan, ja päädyimme ensimmäisenä katsomaan Barak Obaman ja George Clooneyn jaksot. On äärimmäisen inspiroivaa kuunnella ihmistä, joka puhuu vaikeistakin asioista diplomaattisesti ja rakentavasti, taito joka on yhä harvemmalla nykyään. Ihmistä, joka tekee oikeana pitämiään asioita, vaikka ne olisivat pelottavia tai välillä vaarallisia. Kumpikin heistä kokee olevansa äärimmäisen onnekas, ja haluaa jakaa onnea ja hyvää ympärilleen mahdollisimman paljon.

Tähän päälle somessa pyörii Be a lady they said -video. Kyllä, juuri se pysäyttävä, tunteita herättävä video. Girls. Girls. Girls.-lehden viraaliksi lähtenyt kampanja tuo esiin paineet, vaatimukset ja kehoitukset joille nainen pienestä pitäen altistuu päivttäin. Mahdottomia, ristiriitaisia vaatimuksia. Uskaltaisin väittää, että jokainen nainen on kuullut videolla toistettavia lauseita elämänsä aikana. Video liikuttaa, ahdistaa, suututtaa, ja myös muistuttaa siitä, että ainoa henkilö, jonka odotusten mukaan kannattaa elää, olet sinä itse. Jos et ole vielä katsonut videota, katso ihmeessä.

Miten tästä päästään blogini arvoihin? Tuollaiset pysäyttävät, ajatuksia herättävät haastattelut ja videot muistuttavat siitä, että meillä jokaisella on nykypäivänä keinoja vaikuttaa. On meistä itsestämme kiinni miten ja mitä jaamme, ja miten vaikutamme. Jaoin pitkään kuvia sen kummemmin miettimättä mitä haluan sanoa, vai haluanko sanoa mitään. Nyt haluan jakaa ajatuksiani, ja pyrkiä edistämään hyvänä pitämiäni asioita.

Minulle on tärkeää, että blogissani ja somessani heijastuvat itselleni tärkeät arvot, ja ajatusmaailma. Toivon, että se välittyy myös kaikessa luomassa sisällössäni.

  1. Ystävällisyys. Olen useammankin kerran törmännyt kommenttiin ”sähän voit haukkua/valittaa tästä siinä sun blogissa”, mutta Hey girl ei ole paikka jossa haukutaan/kiusataan/tai purnataan. Ystävällisyys on tärkeää, kaikki lähtee siitä, että osaamme olla ystävällisiä sekä itsellemme, että toisillemme.
  2. Eläinten hyvinvointi. Tämä on ollut varmasti ensimmäisiä arvojani, jo enenn kun edes osasin määrittää mitä arvot tarkoittavat. En käytä eläimillä testattu kosmetiikkaa enkä kodinpuhdistustuotteita, eikä Hey girl-blogissa koskaan esiteltäisi turkiksia.
  3. Luonnollinen kauneus. Kauneus on katsojan silmässä. Jokainen meistä on kaunis, juuri sellaisena kun haluaa olla. Hey girl-blogi kannustaa löytämään oman hyvän olon, joka heijastuu myös ulospäin. Kaikki kosmetiikka jota blogissa esitellään on luonnonkosmetiikkaa, tai puhdasta ja luonnollista kosmetiikkaa.
  4. Ole oma itsesi. Välillä tuntuu, että vaikein asia tässä maailmassa, on uskaltaa olla oma itsensä. Hey girl-blogi kannustaa jokaista olemaan juuri se ihana, outo persoonallisuus joka olet, vaikka pienen pienin askelin.
  5. Pehmeä arki. Hey girl-blogi on pehmeä, ja kannustaa pysähtymään ja kuuntelemaan omaa sisintään. Jollekin riittää latautumiseen viiden minuutin paussi kiireessä, toinen tarvitsee elpymiseen viikonlopun. Olemme erilaisia. Jokaiselle tekee silti hyvää välillä hidastaa, ja pehmittää arjen kulmia. Elämässä on muutakin kun arjen kiireestä suoriutuminen.

Ja hei, huumori. On hyvä muistaa huumori, ja osata nauraa itselleen.

(Hey girl täyttää muuten huomenna 3 vuotta!)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *