Mötley Crüen The Dirt-elokuva

819D3CB8-A637-4666-9E23-93257311419F.jpeg

Luonnonkosmetiikan takia minua seuraavat lukijat luultavasti kohta tuskastuvat, kun jaan vähän väliä leffasuosituksia ja musasoittolistoja, mutta musiikki ja elokuvat ovat parhaimmillaan niin inspiroivia.

Olen ollut Mötley Crüe bändin fani pienestä pitäen. Heidän näkeminen livenä oli yksi suuri toiveeni, joka tosin jossain vaiheessa vaikutti siltä ettei se vaan toteudu koskaan. Ensimmäisen keikan kanssa jonne hankin liput, kävi niin että luin Jäähallin ovesta keikan olevan peruttu. Buu! Toisen kerran vitsailimme kaverin kanssa että nyt ei vaan voi käydä mitään perumisia, hah, olimme niin väärässä. Pyörremyrsky tuhosi koko festarialueen. Sinnikyys kuitenkin palkitaan, ja näinkin sitten Mötley Crüen kahdesti, viimeisen kerran heidän jäähyväiskiertueella. Aina kun kokoan soittolistaa juoksulenkeille tai treeneihin, Mötley Crüen Kickstart my heart aloittaa sen.

Joten tämän takia en vaan olisi voinut jättää kirjoittamatta tästä maaliskuun 22. ensi-iltansa saavasta elämäkertaelokuvasta The Dirtistä. Luin kirjan, jonka pohjalta elokuva on osittain tehty, heti yhdellä istumalla. Se on suora, likainen, uskomaton ja värikäs, kuten bändikin. Heitä joko vihaa tai rakastaa.

98817443-C5BD-4AFB-A741-4A7E0B65B246.jpeg

Jos bändin musiikista pitää, on elokuva jo sen puolesta äärimmäisen viihdyttävä. Kun näin trailerin, Kickstart my heart-biisi aiheutti saman innostuksen ryöpyn kuten aina. Ja mietin vaan että vau, tämä leffa on vaan pakko nähdä.

Elämäkertaelokuvissa roolivalinnat ovat niin haastavia, väärä valinta voi pilata koko hyvä leffan. Parhaassa tapauksessa roolivalinnasta tulee näyttelemänsä hahmon ilmentymä. (Tykkään Rami Malekista Freddie Mercurynä enemmän kun itse Freddiestä.) Tässä leffassa valinnat näyttäisivät menneen nappiin. Nikki Sixxiä näyttelee Douglas Booth, Mick Marsia Iwan Rheon, Tommy Leetä Machine Gun Kelly ja Vince Neiliä Daniel Webber. Leffan kuvauksia seurailin Instagramista Machine Gun Kellyn tililtä, jo silloin hän tuntui erinomaiselta valinnalta Tommy Leen saappaisiin. Käsittääkseni Mötley Crüen heput ovat olleet aktiivisesti mukana leffan teossa.

Totuus on joskus tarua ihmeellisempää, kuten varmasti tässä tarinassa voidaan todeta. Ja vaikka kukaan tuskin pystyy varmaksi sanomaan mikä kaikki on tapahtunut oikeasti ja mikä ei, tästä tulee äärimmäisen viihdyttä parituntinen erittäin hyvällä musiikilla höystettynä.

Kuvat ovat jäähyväiskeikalta joka oli kyllä aikamoinen spektaakkeli vuoristoratarumpusetteineen ja ilotulituksineen.

Katso traileri tästä

Kuuntele mun Mötley Crüe lempparit

https://open.spotify.com/user/marikamakinen/playlist/6oB1lHVqB4uWLOeZrEJHOq?si=VEmivptST3WRH-pn8qcoqQ

6007661D-9EF6-4746-B2FD-17BF09858A50.jpeg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *