Mun lemppari kuvankäsittelyappsit

IMG_4912.JPG

Valokuvaan ja piirrän paljon. Oma suhteeni valokuvaamiseen on kuitenkin aika rento, en muista juuri mitään valotusajoista ja teknisistä jutuista, vaikka joskus valokuvauskurssien aikaan olen osannut ne unissakin. Mulle valokuvaaminen on yksi ilmaisukeino ja haluan nauttia siitä, enkä hifistellä liikoja. Se ei vaan ole mun juttu.

Käsittelen kuviani tilanteen mukaan, ja jos mielessäni on joku fiilis jonka haluan kuvilla välittää, pyrin löytämään sen. En juurikaan kuitenkin photoshoppaa kuvista mitään pois, roskia, tolppia tms. Kärsivällisyyteni ei sellaiseen riitä, mieluummin rajaan niitä ei toivottuja elementtejä kuvausvaiheessa pois.

Filttereitä käytän kyllä sitäkin enemmän. Joskus kuvassa saattaa olla kolme-neljä filtteriä. Pöly- ja valojuovaefektit tuo kivaa fiilistä kuviin. Suurimman osan vuodesta lisään melkein kaikkiin kuviin kirkkautta, ja säädän värejä voimakkaammaksi. 

Käytän kuvien muokkaukseen neljää appsiä, vähän sen mukaan mitä fiilistä haen.

IMG_5669.PNG

Snapseed

Snapseediä en juurikaan käytä, vaikka on kyllä varsinainen muokkausappsi. Jos pää on väärässä kulmassa, tällä nytkyttelet sen parempaan asentoon hetkessä! Kun kaipaat kunnon filtteröintiö ja käsittelyä, tällä loihdit itsellesi kahdentoista tunnin yöunet, päivän kauneushoitolassa ja kuukauden vihermehukuurin paria toimintoa napsauttamalla.

IMG_5914.JPG

IMG_5422.JPG

Afterlight

Tämä on ehdottomasti eniten käyttämäni appsi. Helppo ja nopea, mulla on muutamat suosikkifiltterit, täällä saa myös kivoja ”pöly” ja valoefektejä kuviin. Myös kaikki perusjutut löytyvät tästä. Appsi on muistaakseni maksullinen, mutta mielestäni hintansa arvoinen.

IMG_6074.JPG

Adobe CC Lightroom

Latasin Lightroomin vasta pari kuukautta sitten. Jos haluan vaan peruskäsittelyjä nopeasti, tämä on mun valinta. Helppokäyttöinen, selkeä, toimii puhelimessa näppärästi, ja valmiit filtterit ovat loistavia.

IMG_6083.JPG

HUJI 

Olen ihan yhtä ihastunut kuin moni muukin tällä hetkellä tähän ysäri pokkarikamera-efektiin. Jos etsit siihen sopivaa appsiä, HUJI on sun juttu. Käyttöliittymältään just kuten pokkarikamera. Ilmainen, mutta jos haluaa käsitellä kameran rullassa olevia kuvia, ominaisuuden saa maksullisena käyttöön. Onhan se jännä fiilis kun ei heti näe mitä kuvasta tuli :D!

Muita appsejä joita mun puhelimesta löytyy on

KiraKira-tällä saa ihania glitter ja kimalle-efektejä kuviin. Hauska mutta hyödyllisyys on kyllä aika nolla.

Glitché-aika erikoinen kuvankäsittely appsi. Melko hankala käyttää mutta tällä saa kyllä persoonallista jälkeä aikaan, ja esim. retrotyylisiä TV-ohjelman tekstityksiä kuviin. Kuten esim Machine Gun Kellyn IG-kuvissa on näkynyt.

A Designer Kit-ei varsinainen kuvankäsittely appsi, mutta tällä saa söpöjä tekstejä aikaan. Käytössä tämä on mulla säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kommentit (3)
  1. Onko lightroom maksullinen?

    1. Lightroom on puhelimen appsinä maksuton.

  2. Pitääkin kurkata nää läpi, jos löytyisi joku uusi suosikki 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *