Muodin historia

Historia oli koulussa yksi lempiaineistani, ja haaveilin arkeologin ammatista. Kunnes tajusin, että se tuskin olisi yhtä jännittävää kuin Indiana Jonesilla, ja kaikki suuret pyramidien hautalöydöt ovat luultavasti tehty jo. Saviruukun palojen kupsuttelu jossain suoalueella Suomessa ei innostanut yhtään, ja unelma-ammatti vaihtui. Rakkaus historiaan jäi.

Opiskellessani vaatetusalan artesaaniksi innostuin täysin aiheista kuten muodin historia, muotoilun historia ja tyylit eri aikakausilla. Ne olivat kuin satutunteja. Rakastin jokaista hetkeä. Maalausten symboliikan tutkimista, eri aikakausien tunnistamista vaatetuksen perusteella. Muotoilijoiden suurten teosten opiskelua.

Mielestäni muoti ei ole pinnallista. Se kertoo ajastamme seuraaville sukupolville. Se on osa historiaamme. Eikö ole mielenkiintoista, että esimerkiksi leffaa katsoessa on helppo arvata mihin aikaan tapahtumat sijoittuvat, ihan vaan vaatetuksen perusteella? Tai vaikka krepatut hiukset nähdessään aika moni ajattelee heti 80-lukua?

Viimeaikoina olen katsonut useampia mielenkiintoisia muotiteemaisia dokkareita, jotka ovat muistuttaneet siitä miten paljon nautinkaan muodista, eri suunnittelijoista ja miten inspiroivaa muodin eri vuosikymmeniä on tutkia. Ja siitä innostuneena ajattelin aloittaa uuden postaus-sarjan muotiin liittyen.

Huomenna postaan siitä ensimmäisen osan….stay tuned! Tietenkin haluaisin kuulla myös teidän mielipiteenne, kiinnostaako aihe ?

Kommentit (2)
  1. Luonnonkosmetiikka With Deli
    24.3.2019, 19:11

    Muodin historia on parasta historiaa. Todellakin kuin parhaita satuja kuuntelisi. Itsekin melkein valmis vaateartesaani, luonnos kosmetiikkabloggari ja alunperin lahtelaine. Missä itse opiskelit vaatetusalaa?

    1. Opiskelin Lahdessa, Salpauksessa.
      Onpa hauska yhteensattuma että ollaan kumamtkin sekä luonnonkosmetiikkapainotteisia, sekä artesaaneja, että lahtelaisia :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *