Musiikki saa tuntemaan


Olin todella onnekas, kun ystäväni hankki meille liput Tehosekoittimen Jäähallikeikalle. Keikasti puhutaan jäähyväiskeikkana, mutta en suostu uskomaan sitä. Maailma tarvitsee aitoutta, rokkia ja musiikkia kipeästi tällä hetkellä. Enkä muutenkaan usko jäähyväisiin.

Rehellisesti sanottuna lauantaipäivänä ei ollut yhtään sellainen fiilis, että olisi huvittanut lähteä minnekään. Villasukat, kirja ja tee kutsuivat. Lähdin kuitenkin.

Näimme hallin edessä kaverini kanssa, ja olimme suoraan sanottuna järkyttyneitä ihmispaljoudesta. Jonoa virtasi sisään vasemmalta ja oikealta, ja totesimme, että nyt ei olla enää missään Lahden Kasisalin edessä. Paikassa missä näimme Tehosekoittimen ensimmäisen kerran. Nostalgialta ei voi välttyä tämän bändin kohdalla, vaikken olekaan mikään suuri nostalgisuuden ystävä.
Myönnän kuitenkin, että kun luin tuoreen haastattelun Otosta, Tehosekoittimen laulajasta, olemme monesta asiasta samaa mieltä, kuten siitä, että ennen oli moni asia paremmin.

Kun biisit, jotka on kuunnellut satoja kertoja, soivat siinä livenä, tuntuu kun aika menettäisi merkityksensä. On helppo elää hetkessä ja tuntea puhdasta iloa ja nautintoa. Rakkautta musiikkia kohtaan. Mieleen tulee muistoja ja hetkiä, joilla on joskus ollut suuri merkitys itselle. Kun on kuunnellut bändiä teini-ikäisestä, se on kulkenut matkassa kauan.

Tehosekoitin on saman ikäinen kun minä. Me puhumme samaa kieltä, olemme elämässä samassa kohtaa. Tiedän mitä sarkastiset, ironiset ja hauskat välispiikit tarkoittavat. Pohdin samoja asioita.

Voisin kerrata monia teknisiä tai ylipäätään perusseikkoja keikalta, miten bändi soitti, mitä ne soittivat, että Oton ääni on edelleen yksi hienoimmista mitä suomalaisessa rock-musiikissa on kuultu. Mutta jokainen keikalla ollut tietää tämän. Ja niitä, jotka eivät siellä olleet, tuskin kiinnostaa.

Se minkä haluan erityisesti mainita, on aitous. Tehosekoitin oli lavalla aito, ja raaka. He olivat paikalla tekemässä juuri sitä, mistä rockissa on kyse. Soittamassa musiikkia, ilman mitään keinotekoista yrittämistä. Kun olet aito, ja sinulla on jotain todellista annettavaa, ihmiset kuuntelevat, ne seuraavat. Ja vaikka nykymaailmassa aitoutta voi olla vaikea tunnistaa, tai löytää, kun maailma on täynnä feikkiä, se vetää puoleensa.

Musiikki saa tuntemaan aidosti. Ja on kaunis muistutus siitä, että ole rohkeasti sitä mitä olet.

kulttuuri musiikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *