Naura

Hey girl

Huumorintaju on yksi eniten arvostamiani ominaisuuksia ihmisessä. Sitäkin on tietenkin monenlaista, toista ei naurata yhtään jotkut jutut, toinen nauraa vedet silmissä. Puolison mielestä mä nauran aina omille jutuille, mutta hei, en kai mä kertoisi niitä jos ne ei olisi hauskoja, joten tietysti mä nauran niille...

Ihmiset jotka ovat perusolemukseltaan totisia ja aina hakevat jotain raskasta kulmaa asioihin tuntuvat mulle vieraalta seuralta. Ja nauramisesta on jänniä suomalaisia sanontoja joissa nauraminen koetaan jotenkin negatiiviseksi asiaksi. "Itku pitkästä ilosta", "se joka viimeksi nauraa, se parhaiten nauraa" ja "tyhjän nauraja". Tämä on kuitenkin ihan väärä asenne, koska nauraminen kannattaa aina!

Nauraminen vapauttaa endorfiineja eli elimistön omia mielihyvähormoneja ihmisen aivoissa. Se taas tukee turvallisuuden tunnetta ja sosiaalisten suhteiden syntymistä. Nauru tarttuu helposti, ja myös vahvistaa sosiaalisia suhteita ja syventää niitä. Ihmiset jotka nauravat yhdessä, pysyvät yhdessä!

Nauraminen voi auttaa ahdistukseen, sekä lievittää negatiivisuutta.

Nauraminen on myös terveysteko, se parantaa vastustuskykyä. Vahvistaa sydänlihasta. Polttaa kaloreita ja käy kevyestä vatsalihastreenistä.

Nauramisen aikana keho tuottaa dopamiinia joka rentouttaa, ja rentouden tunne voi kestää jopa tunnin.

On tilastoitu että nuoret nauravat enemmän ja ihminen vakavoituu noin 40-vuoden iässä. Musta nämä tilastot olisi aika pistää uusiksi!

Ja tiesitkö että nauraminen on todella yksilöllistä. Naurun perusrakenne on kaikilla ihmisillä samanlainen, mutta melodia on yhtä ainutlaatuinen kuin sormenjälki. Kukaan toinen ei naura kuin sinä <3. Ja tiedäthän sä sen tunteen kun pelkästään jonkun ihmisen nauru tekee sut onnelliseksi ja lämmittää sydäntä.

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Tykkään hirmuisesti ihmisistä, joilla on "pilke" silmäkulmassa...koska itsellänikin on, tykkään niin kovasti huumorista. Ei kaiken aina tarvitse olla niin totista :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Mä tykkään kanssa :). Kaiken ei tosiaan tarvitse olla niin totista :)!

Tuutiipp
Tiiallisuus

Iiik ihana blogipostaus! <3

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :) <3!

Tuutiipp
Tiiallisuus

Iiik ihana blogipostaus! <3

Kommentoi