Naura

IMG_6700.JPG

IMG_6701.JPG

IMG_6702.JPG

Huumorintaju on yksi eniten arvostamiani ominaisuuksia ihmisessä. Sitäkin on tietenkin monenlaista, toista ei naurata yhtään jotkut jutut, toinen nauraa vedet silmissä. Puolison mielestä mä nauran aina omille jutuille, mutta hei, en kai mä kertoisi niitä jos ne ei olisi hauskoja, joten tietysti mä nauran niille…

Ihmiset jotka ovat perusolemukseltaan totisia ja aina hakevat jotain raskasta kulmaa asioihin tuntuvat mulle vieraalta seuralta. Ja nauramisesta on jänniä suomalaisia sanontoja joissa nauraminen koetaan jotenkin negatiiviseksi asiaksi. ”Itku pitkästä ilosta”, ”se joka viimeksi nauraa, se parhaiten nauraa” ja ”tyhjän nauraja”. Tämä on kuitenkin ihan väärä asenne, koska nauraminen kannattaa aina!

Nauraminen vapauttaa endorfiineja eli elimistön omia mielihyvähormoneja ihmisen aivoissa. Se taas tukee turvallisuuden tunnetta ja sosiaalisten suhteiden syntymistä. Nauru tarttuu helposti, ja myös vahvistaa sosiaalisia suhteita ja syventää niitä. Ihmiset jotka nauravat yhdessä, pysyvät yhdessä!

Nauraminen voi auttaa ahdistukseen, sekä lievittää negatiivisuutta.

Nauraminen on myös terveysteko, se parantaa vastustuskykyä. Vahvistaa sydänlihasta. Polttaa kaloreita ja käy kevyestä vatsalihastreenistä.

Nauramisen aikana keho tuottaa dopamiinia joka rentouttaa, ja rentouden tunne voi kestää jopa tunnin.

On tilastoitu että nuoret nauravat enemmän ja ihminen vakavoituu noin 40-vuoden iässä. Musta nämä tilastot olisi aika pistää uusiksi!

Ja tiesitkö että nauraminen on todella yksilöllistä. Naurun perusrakenne on kaikilla ihmisillä samanlainen, mutta melodia on yhtä ainutlaatuinen kuin sormenjälki. Kukaan toinen ei naura kuin sinä <3. Ja tiedäthän sä sen tunteen kun pelkästään jonkun ihmisen nauru tekee sut onnelliseksi ja lämmittää sydäntä.

Kommentit (5)
  1. Iiik ihana blogipostaus! <3

  2. Iiik ihana blogipostaus! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *