Odotettu Daisy Jones & The Six on täällä

Törmäsin Taylor Jenkins Reidin kirjoittamaan Daisy Jones and the Six -kirjaan aikoja sitten TikTokissa. Hankin kirjan ja ahmin sen hetkessä. Kirja on mukaansatempaava, ja niin todellisen tuntuinen kertomus supersuosioon nousevasta rock-bändistä 70-luvulla. Tarinassa on herkulliset puitteet herkulliselle ja myrskyiselle tarinalle.

Taylor Jenkins Reid on kirjoittanut kirjan henkilöhahmot niin aidon tuntuiseksi, että lukiessa teki useamman kerran mieli etsiä Spotifystä bändin biisejä, ja Googlata heidän kuvia.

Kun kuulin, että kirjasta tehdään sarjaa, olin samaan aikaan innostunut ja odottavalla kannalla. Onnistuisiko sarja tavoittamaan tarinan maagisuuden?

Ja kyllä, kolmen ensimmäisen jakson perusteella uskallan väittää, että onnistuu varsin erinomaisesti. Sarjan puitteet ovat niin onnistuneet, että ne saavat huokailemaan, miten tuo aika olisi ollut mieletön kokea, nähdä livenä kaikki suuret rock-bändit, nauttia muodista ja tunnelmasta.

Kirjassa kerronta tapahtuu perinteisestä poiketen niin, että jokainen hahmo kertoo haastattelumuodossa asioiden kulkua ja tapahtumia omasta näkökulmastaan. Sarjassa tarinaa kerrotaan samaan tapaan.

Daisy Jones on kaunis ja lahjakas luonnonlapsi, joka toteaa, että hän ei ole kenenkään muusa, vaan hän on se joku. The Six on kahden veljeksen perustama bändi, jonka komea keulahahmo Billy Dunne, on karismaattinen, mutta ristiriitojen raastama. Kun Daisy Jones ja Billy Dunne päätyvät samaan studioon ja yhdessä esiintymislavoille, heidän välinen jännite sähköistää kaiken ympärillään.

Näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin. Daisy Jonesia näyttelee Riley Keough, joka suorastaan kanavoi Daisya. Billy Dunnen roolissa on Sam Claflin, joka kuvaa loistavasti Billyn sisäisiä taisteluja. Karen Sirkoa, the Sixin kosketinsoittajaa näyttelee upea Suki Waterhouse. Billyn vaimoa Camila Dunnea näyttelee Camila Morrone, ja muut Sixin jäsenet koostuvat Will Harrisonista, Josh Whitehousesta ja Sebastian Chaconista. Bändin managerin Teddy Pricen roolissa nähdään Tom Wright.

Upeinta on, että näyttelijät eivät vain esitä roolejaan bändin jäseninä, vaan soittavat ja laulavat biisit itse. Ja heidän levynsä, Aurora löytyy myös Spotifystä. Olen kuunnellut sitä toistolla koko viikon. Riley Keoghin ja Sam Claflinin äänet kruunaavat kaiken.

Pilaamatta katsomiskokemusta tai paljastamatta juonta, ensimmäiset kolme jaksoa, jotka julkaistiin viime perjantaina, kertovat bändin syntytarinan, ja sellainen ”näin se kaikki alkoi” kuvaus, joka sijoittuu pääasiassa aurinkoiseen Kaliforniaan, ja boheemiin hippimaailmaan.

Kenelle sarjaa suosittelisin? Musiikin ja muodin ystäville, jokaiselle joka kaipaa pientä irtiottoa arjesta, sellaista aikuisten satutuokiota. Jos tykkäsit Almost Famous -elokuvasta ja tykkäät Fleetwood Main musiikista, katso tämä sarja.

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *