Olipa kerran inbody-mittaus

IMG_2690.JPG

On se vaan hassua, että yksi paperimoniste missä on lukuja, voi vetää niin mietteliääksi.

Sain nimittäin InBody-mittaustulokset käteeni.

Suunnittelen seuraavan radiojakson teemaksi keskustelua #bodypositivity:stä, ja olen aika sinut kroppani kanssa.

(Okei, mietin sokerilakkoa ja syön herkkuja joten en nyt olettanutkaan että olisin missään fitness-missin tuloksissa.)

Silti, olen joskus painanut 7-8 kiloa vähemmän. 

En ollut ajatellut laihduttaa. Mutta myönnän että olen loppupäivän miettinyt että onko omakuvani jotenkin sekaisin. Että voinko olla oikeasti tyytyväinen kroppaani vaikka lukemat eivät ole täydelliset.

Eikö ole ihan älytöntä?!

Se 1/4 osa minua yrittää jossakin pääni sisällä piipittää että Googlaa miten nopeasti laihtua 5 kiloa! Osa miettii että olet ihan normaali ja terve. Osa miettii että on siinäkin tyyppi, menee ihan tolaltaan parin luvun takia vaikka itse toitottaa ettei numeroilla ole väliä. Että on aika tekopyhää pitää jotain ”embrace yourself” T-paitaa jos ajattelee tällaisia.

Tämän takia en ole kotona pitänyt vaakaa enää vuosiin. En halua määritellä itseäni lukujen kautta. En iän, en painon, en mittojen tai älykkyystestitulosten. 

Onko kenelläkään muulla vastaavanlaisia kokemuksia? Ja mitä te teette silloin?

Musta tuntuu että vedän lenkkarit jalkaan ja lähden tuulettamaan päätä koiran kanssa lenkille, ja ihan tavalliselle lenkille, ilman taka-ajatusta rasvan poltosta.

Kommentit (9)
 1. Joo ei – ei kiitos vaakaa minunkaan talouteen! Lukujen ja numeroiden kautta arvosteltiin kehoa aina koulu-ikäisenä (joo, olen edelleen opiskelija, mutta..) terveystarkastuksissa ja niistä on jäänyt jonkinmoiset traumat. HYI! Muistan edelleen mitä terkkari sanoi, kun ensiksi katsoi mitattuja lukuja ja sitten totesi ”sinulla on hieman ylipainoa…plaapla”, jotenkin inhottavaa sanoa 10vuotiaalle noin. Siitä, jos mistä lähtee syömishäiriöt liikkeelle, noin nuorelle – siis LAPSELLE – kun sanoo. Eikä mikään ihme, kun sairastuin varhaisaikuisena syömishäiriöön. Onneksi tajusin ajoissa, ja nyt olen tyytyväisin omaan kroppaani kuin koskaan ennen. Ei, minulla ei ole enää näkyviä vatsalihaksia, mutta olen paljon tyytyväisempi nyt kuin silloin kun omistin vatsalihakset.

  Vaa’at ja painoindeksin mittaukset on turhia, sanon minä.

  1. ​Unohtui sanoa, että herkullista pääsiäistä sinulle – painosanalla herkullista! <3

   1. Ja erittäin herkullista pääsiäistä sullekin ihana <3!

  2. Ymmärrän sua ihan täysin. Itselläni on samankaltaisia fiiliksiä ja kokemuksia. Kuten aikaisempaan kommenttiin kerroinkin, pidin jossain vaiheessa excel-taulukkoa painon laskusta…siis ei todellakaan järkevää.

   Kun se omakuva kropan osalta vinksahtaa, on välillä hyvin vaikea löytää sitä tasapainoa. Onneksi se sinullakin on löytynyt <3.

 2. Hyvää pohdintaa! Kirjoitan itsekin tästä samasta aiheesta paljon.
  Mun mielestä mittaaminen pelkästään mittaamisen vuoksi on ehkä hieman ongelmallista. Jos otetaan inbodymittaus, niin siinä kannattaisi olla taustalla syy, miksi sen haluaa ottaa? Eli onko ollut ajatuksena aloittaa liikunta, muuttaa treeniohjelmaa tai onko ajatuksena pudottaa painoa (jos on ylipainoinen)? Silloin mittaus toimii hyvänä alkukartoituksena, jolloin nähdään kehitys sitten kun toteuttaa ne aiotut toimet ruokailun tai treenien suhteen. Jos sen sijaan ottaa mittauksen ja vain näkee tulokset, on lopputulos useinkin juuri tuo hämmennys: onko nämä hyvät tulokset? Pitäsiskö jonkun numeron olla eri? Mitä teen, vai teenkö mitään? Eli mä antaisin vinkin: mene mittaukseen vasta sitten, kun ensin on tullut idea että haluat jotain muutosta. Jos et koe tarvitsevasi mitään muutosta, ei mittaukseen kannata edes mennä. 🙂

  On tosi vaikea olla tyytyväinen kehoonsa, jos mittari näyttää että on tullut vaikka 7kg painoa lisää. Jos alunperin ei ollut ajatellut että se on ongelma, niin miksi siitä pitäisi sitten tehdä ongelma? Jos sen sijaan koet, että olisi hyvä vaikka saada lihasta lisää, niin sitten siinä on jo joku tarve alla tehdä se mittaus. Silloin osaat suhtautua tuloksiinkin realistisemmin. Ilman tarvetta muutokselle sitä vain kiinnittää huomion pelkästään huonohin tuloksiin. Ja kyllähän se ottaa päästä. 🙂

  Jos koet, että keho on just nyt hyvä, niin heitä se lappu roskikseen! Nauti auringosta, ja koiran kanssa lenkistä. Tykkäsin tosi paljon tuosta viimeisestä kommentista, että teet sen ilman taka-ajatusta rasvan poltosta. Juuri noin! 🙂

  1. Kiitti kommentista :)! Siinä tuli paljon hyödyllistä asiaa joista on varmasti hyötyä monelle.

   Itse menin testaukseen osana erästä työhyvinvointihanketta. Tuolloin seitsemän kiloa aikanaan kevyempänä seurasin painoa excel-taulukon kanssa, todella neuroottisesti ja homma oli aika epäterveellisissä kantimissa. Mietin hetken että osallistunko mittaukseen, mutta ajattelin että noista jutuista on niin kauan että osallistun.

   Ehkä näin jälkeenpäin mietittynä ja sinunkin kommentin avulla tajusin, että olin siis enemmän loppujen lopuksi pettynyt omaan reaktiooni kuin itse tuloksiin. 

   Ihanaa pääsiäistä :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *