Oman tuoksun löytäminen

DD9230E6-DDCE-444D-96C6-F7A261C83BD1.jpeg

Monella mun kaverilla on ns. ”oma tuoksu” jonka he ovat löytäneet, josta eivät luovu ja joista heidät jopa tunnistaa.

Itselläni ei sellaista koskaan ole ollut, käytin muutamia Calvin Kleinin tuoksuja pitkään, kuten klassikkoja One ja Be. Ne eivät silti olleet ihan just sitä mitä etsin. 

Mulle kävi monta kertaa niin, että ihastuin johonkin tuoksuun, nuuskuttelin tuoksulappua useamman päivän, ja olin ihan varma että this is it. Silti tuoksun hankittuani olin taas siinä tilanteessa että  ei, tässä on jotain mistä en oikein pidä. Kamalin kokemus oli erä sitrustuoksu joka päivän aikana kehittyi ihollani sellaiseksi, että en halunnut suihkuttaa tuoksua iholleni enää koskaan. 

F26D4D2D-89D8-46FB-8A1D-91AF76CCBF8F.jpeg

3674CE01-BCC2-4C5E-A8B5-C4D06ADBA6A5.jpeg

Kun kiinnostuin luonnonkosmetiikasta päätin jättää hajuvedet jäähylle, ja silloin tällöin käytellä niitä tuoksuja joita mulla on jäljellä. Niitäkään en tosin suihkuta iholle. Luonnonkosmetiikkapuoleltakin toki löytyy tuoksuja vaikka millä mitalla, mutta ne eivät tuntuneet tuoksun puolesta sopivalta.

Kuinka siis löytää ”se oma tuoksu”?

– testaa vain muutama tuoksu kerrallaan, liian monen tuoksun jälkeen nenä ei enää erota tuoksujen vivahteita.

– tuoksuta tuoksua iholle, tuoksu muokkautuu hieman erilaiseksi meidän jokaisen iholla. Eli se mikä kaverilla tai tuoksulapulla tuoksuu hyvältä, ei välttämättä ole se, miltä tuoksu sinun käytössä tuoksuu.

– ”elä” tuoksun kanssa, näet miten se kehittyy päivän aikana, samalla alkaa kehittyä mielikuva siitä onko tämä se sinun juttusi

– tuoksumaailmoja on useita, mausteiset, kukkaistuoksut, hedelmäiset, makeat, kevyt vesituoksut. Nämä luokitukset voivat helpottaa etsintää, itse tiedän että kaikista raskaimmat ja mausteiset tuokset eivät ole mun juttu, vaan nautin enemmän makeista tuoksuista. Haluan usein että tuoksu on sellainen kevyt vivahde, kuin muisto ihasta suihkusaippuasta jota olen käyttänyt.

– luota vaistoosi. Täsäskin asiassa se vaisto vaan sanoo kun löytyy ”se oikea”

Oman lempparituoksuni löysin sattumalta, kun en sitä edes etsinyt. Samalla tutustuin Sabe Massonin tuoksuvoiteisiin, joista olen muutamaankin otteeseen bloggannut. Tykkään koko tuoksukonseptista. Tuoksut eivät sisällä haitallisia aineita, niitä ei ole testattu eläimillä ja ne ovat pakattu paperipakkauksiin. Tuoksut ovat myös järkevän kokoisia, eli yhden tuoksun kanssa ei tavritse elää ikuisesti. Miksi hajuvesipullot ovat usein niin järjettömän kokoisia?

43BB5820-E8B0-4925-BA90-DB6A3AAC88E2.jpeg

BE51ABAA-059A-4626-8302-6D393C6C0E65.jpeg

* nämä Sabé Massonin tuoksut on blogin kautta saatu.

Brune Melancolia on dramaattisempi, voimakkaampi mutta ei raskas tuoksu.

Swing Beauty on kepeä ja leikkisä, mielestäni makeampi tuoksu.

Kommentit (4)
 1. Hih, mie käytin yhteen aikaan YSL:n Opiumia ja sehän on todella tyrmäävä tuoksu – ja juuri viime viikolla sain vuosien takaiselta flammalta, nykyiseltä ystävältä viestin, että hän oli jossain kaupassa kävellyn Opiumilta tuoksuvan naisen takana ja olin tullut hänen mieleensä, siksi viesti 🙂

  1. Toi on muuten niin tuttu tunne, joskus tulee niin elävästi joku ihminen vaikka just kaupassa tai bussissa mieleen, tuoksun perusteella :).

 2. Mä en ole kans koskaan ymmärtänyt, miksi hajuvesiputelit on niin kookkaita! Ei ehdi käyttää putelia ennekun haju on jo eltaantunut. Arkena kun en välttämättä aina käytä hajuvesiä, tai no ehkä sen yhden suihkauksen aamuisin. Ja sitä paitsi pienet putelit on kätevämpiä kun ne saa sujautettua laukkuun mukaan 🙂

  Mulla on meikkikaapissa rivi Egyptistä ostettua ”aitoja” tuoksuja, joihin ei ole lisätty mitään ylimääräistä, alkoholia tms, ovat siis ehtaa tavaraa. Ne on öljymäisiä ja niitä on ihana levitellä iholle, laitan jopa yöksi jotain vaniljan tai piparmintun tuoksua.

  Oon vähän huono muutenkin noiden ”perus” hajuvesien kanssa, ainut ”kallis” mulla on tuo Elisabeth Ardenin Always Red Femme, joka on ollut noin vuoden käytössä ja nyt enää pari pisaraa pohjalla. Siitä olen tykännyt. Senkin voitin kilpailusta, itse en ostanut. 🙂

  Hajuvedet on ihania, ja on ihana kun ihmiset tuoksuu erille, kaikilla on se ominaistuoksu. Mut saan päänsäryn helposti, jos jollakin on koko purkki suihkutettuna vartalollensa, liika on liikaa hajuvesissä ja niiden käytössä. 😀

  1. Tuollaiset aidot tuoksut on ihania, ja niissä ei oele mitään ”epämääräistä” vaan tuoksuvat just sille mille pitääkin.

   Mulla tulee kanssa helposti päänsärky jos jollain on liikaa hajuvettä. Varsinkin jos tuoksu on sellainen ”huumaava” ja tuntuu että se menee nenään ja keuhkoihinkin. Niiden käyttäminen on kyllä taitolaji :D. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *