Onko aamiainen päivän tärkein ateria?

IMG_5679.PNG

Rakastan ruokaa, makeaa ja suolaista. Ruoka ei ole koskaan ollut mulle vaan polttoainetta. Nautin ruuasta aina ja mielelläni haluan että se on myös visuaalisesti nautinnollista.

Aamiainen ei kuitenkaan ole koskaan ollut mun juttu. 

IMG_5675.PNG

Kun join vielä kahvia, pärjäsin hyvin muutamalla kupilla kahvia lounaaseen saakka. Tosin kuulin todella usein että pitäisi syödä aamiainen koska se on niin tärkeä. Vaihdoin jossain vaiheessa kahvin vihreään teehen ja sitruunaveteen aamuisin ja sekin oli oikein toimiva vaihtoehto. Jotenkin aamupala tuntui aina vaan jämähtävän vatsaan ja siitä tuli jotenkin raskas olo koko aamuksi.

IMG_5676.PNG

Kaikkien ihanien aamiaskulhojen alettua vilahdella Insta-feedissäni, päätin kuitenkin alkaa syödä aamiaista (jotta mullakin olisi joku hyvä syy rakennella näitä :D…).

IMG_5677.PNG

Pikkuhiljaa aamiaisesta kehittyi rutiini. Samaan aikaan on vaan tuntunut että kroppa ei voi niin hyvin kuin se voisi. 

Törmäsin lyhenteeseen IF, eli intermittent fasting. Kyseessä on pätkä paasto jossa ollaan syömättä esim. 12 – 18 tuntia vuorokaudessa. Eli esimerkiksi jos illalla lopetat syömisen kahdeksan maissa, syöt seuraavana päivänä ensimmäisen kerran lounaalla. Pätkäpaastolla kerrotaan olevan terveyteen useitakin hyötyjä, tosin kun tulee kyse ruokavalioista, puolesta ja vastaan argumentteja löytyy pilvin pimein. (Artikkelista jonka linkki on kappaleen alussa, on lueteltu IF:n etuja.)

Tajusin sillä hetkellä että niin, mähän olen aina toiminut näin, ja se on vaan sopinut mulle todella hyvin. En ole ikinä ahminut loppupäivää, vaikka en ole syönyt aamulla, vaan ruokavalio on ollut hyvinkin balanssissa.

Päätin sanoa heipat aamiaiskulhoille ja totuttautua pois aamiaisista. Mikä tuntui oudolta pari ekaa viikkoa. Olin myös melko nälkäinen aamulla. Parin viikon jälkeen kuitenkin kroppa alkoi taas tuntua tutulta, ja jatkuva tukkoinen olo on poissa.

Tarinan opetus on ehkä se jälleen kerran se, että kuuntele sitä omaa kehoasi. Se on todella fiksu ja kertoo kyllä mikä sillä on hyväksi 🙂 <3. Jollekin toiselle aamiainen voi hyvinkin olla päivän tärkein ateria, mutta itselleni ei. Onko se sulle must vai skippaatko sen?

IMG_5680.PNG

 

Kommentit (2)
  1. Miulle aamiainen on ihan must! Ja erittäin runsaana kaikenlisäksi. Minusta ei ole mihinkään, jos en saa syötyä aamulla kunnolla ennen ulos lähtemistä. 🙂

    1. Tein Facebookin puolella kyselyn, ja kyllä sielläkin aamiainen oli tärkeä yli puolelle vastanneista. En mäkään kyllä esim hotellin herkkuaamiaisia aio jatkossakaan skipata :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *