Pahimmat meikkimokat

Kun kyselin somessa mistä aiheesta haluaisitte lukea, yksi mielenkiintoinen ehdotus oli meikkimokat. Useinhan sitä mielellään kertoo onnistumisista ja ottaa kuvia vaan niistä parhaiten onnistuneista meikeistä ja lookeista.

Mutta jos totta puhutaan, uskon että meillä kaikilla on niitä what were you thinking!? hetkiä. Valitettavasti juttuun ei ole liitteeksi kuvia näistä hetkistä, mutta lupaan kuvailla mokia niin rehellisesti kun pystyn.

Meikkimoka 1. Liian tummat kulmakarvat.

Kaikki mikä nopeuttaa meikkaamista ja aamuja, on yes, eikö niin? Kulmakarvojen värjäys on yksi suosittu tapa näyttää huolitellummalta heti aamusta. Viimeinen kerta kun värjäsin itse kulmakarvani oli, se kun olin ostanut pikavärin…arvaat varmaan mihin tarina on menossa. Väri olisi kuulunut siis levittää ja pyyhkiä lähes heti pois. Itsehän odottelin n. 10 minuuttia. Voin kertoa että liian tummat kulmat tekevät todella vihaisen näköiseksi…

Meikkimoka 2. Jatketaan nyt hetki vielä kulmakarvoissa.

Älä anna kenenkään nyppiä karvojasi jos et ole ihan varma siitä että olette yhtä mielisiä lopputuloksesta. Kerran kasvohoidon yhteydessä kulmakarvani saivat sen verran lennokkaan muodon että säikähdin lopputulosta. Onneksi karvat kasvoivat takaisin. Kulmakarvat ovat kasvojen kehykset ja tärkeä osa mitä tahansa meikkilookkia.

Meikkimoka 3. Oranssit luomet ja vaalean pinkit huulet.

Tykkään kokeilla erilaisia meikkilookkeja. Tässä on kuitenkin combo, joka saa kasvoni näyttämään todella kalpeilta, ja lähes sairaalta. Väärät sävyt voivat todella pilata meikin, ja itselläni ihon pohjasävyn ollessa todella kalpea talvella, kylmään taittava vaalea pinkki, ja kylmä oranssi todellakin korostivat kalpeaa olemusta.

Meikkimoka 4. Meikkivoiderantu leuassa. Kun tämän kerran näkee päivänvalossa, sitä ei unohda. Ehkä asteen liian tumma meikkivoide, joka oli unohtunut häivyttää kaulaa kohti näytti kyllä jäätävän hurjalta. Mikään ei voita oikeaa meikkivoidesävyä ja kunnollista levitystä.

Meikkimoka 5. Discopallonaama.

Kun erilaiset hohdevoiteet ja jauheet tulivat markkinoille, olin niistä luonnollisestikin todella innoissaan. Jopa niin innoissani, että pohjustin koko naamani kerran hehkuvoiteella. Voin kertoa että kesällä, ja rasvoittuvalla iholla efekti oli unohtumaton. Kiiltoon taipuvaisella iholla erilaiset hehkutuotteet ovat parhaimmillaan hyvin maltillisesti käytettynä ja strategisesti sijoitettuna.

Meikkimoka 6. Smoky eyes

En ole varma miksi olen niin optimistinen meikkien suhteen, mutta moka jonka tein useammankin kerran oli se, että väen väkisin laitoin kajalia silmien sisäpinnoille. Mustaa kajalia, joka ei ollut vedenkestävää. Lopputulos ei ollut seksikäs sumusilmä, vaan pieni suttusilmäinen panda. Jokainen meikkilook onnistuu parhaiten sille erityisesti tarkoitetulla tuotteella.

Mitä olen mokistani oppinut? Nauramaan itselleni. Meikkaaminen on hauskaa, eikä niin vakavaa. Mokia sattuu kaikille. Uskallan silti kokeilla uusia juttuja. Olen myös oppinut mikä ero on  kuvausmeikillä ja ns. Instagram-meikillä. Jotkut jutut näyttävät upealta kuvissa, mutta meikki kannattaa aina miettiä tilanteen (ja varsinkin valaistuksen) mukaan. Ja noh, jos joskus menee pieleen, naaman voi aina pestä.

Kommentit (1)
  1. Meikkivoiderantu leuassa on kyllä meikkimokien klassikko! 😀 itsekin oon sortunut siihen joskus nuorempana… Ja usein 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *