Pari sanaa meikkivälineistä

Hyvät meikkisiveltimet ja välineet ovat meikkauksen a ja o. Niistä kaikki lähtee. Itselleni brändi ylitse muiden on Ecotools, niissä siveltimissä on taikaa. Ecotoolsin välineet ovat synteettisiä ja vegaanisia, kierrätysmateriaaleista valmistettuja, ja välineet kestävät huollettuna vuosia.

Jokaisen tarpeet välineiden suhteen vaihtelevat. Joskus meikkisienien käyttö tuntuu kivammalta, toisinaan taas siveltimillä loihtii kauneimmat meikit. Yksi asia on kuitenkin tärkeää jokaiselle, ja jokaiselle meikkivälineelle. Nimittäin puhdistaminen. Meikkivälineistä kannattaa pitää huolta, näin ne kestävät pidempään, ja samalla pidät myös huolen siitä, ettet levitä likaa ja bakteereita ihollesi.

Siveltimiin ja sieniin kertyy joka käytössä likaa ja talia.  Rasvaisille ja nestemäisille tuotteille käytetyille välineisiin alkaa kertyä helpommin bakteereita. Nämä siveltimet ja sienet tulisi pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Pidän pesuvälit suunnilleen näin, tietenkin pesten siveltimet tarpeen mukaan.

  • meikkivoidesiveltimet ja -sienet joka käytön jälkeen
  • puuteri-, poskipuna- ja luomivärisiveltimet kerran viikossa
  • huulipunasiveltimet ja ripsikamman joka käytön jälkeen

Ennen inhosin pesua kun tuntui, että siinä menee ikuisuus, eikä siveltimet puhdistu millään. Sain loistavan vinkin käyttää puhdistukseen kasvipohjaista marseillesaippuaa, ja onneksi tajusin kokeilla vinkkiä heti. Siveltimet puhdistuvat kuin itsestään.

Pesen siveltimet aina marseillesaippualla ja haalealla vedellä. Pyörittelen saippuoidun siveltimen puhtaaksi kämmentäni vasten. Huuhtelen, puristelen kuivaksi, ja aina laitan kuivamaan niin että se on hieman kaltevassa kulmassa. Näin vesi ei pääse tuhoamaan siveltimen liimauksia.

Meikkivälineet ovat jokaisen pesun jälkeen kuin uusia, ja joskus ne on todellakin ne pienet asiat, kuten oikean tuotteen löytäminen, jotka tekevät koko hommasta helppoa ja kivaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *