Pari vinkkiä parempaan silmämeikkiin

IMG_1779.JPG

Olen pitänyt itseäni ihan ok meikkaajana. En minään huippuna, mutta meikkaan päivittäin ja kokeilen mielelläni erilaisia tuotteita. Meikkipohjan teen melko taitavasti ja siististi, mutta luomivärien käyttö on viimeaikoina häirinnyt mua.

Olen kokeillut vaikka mitä tapaa, luomiväriä ja sivellintä kun olen halunnut silmämeikin jonka sävyt liukuu kauniisti toisiinsa. Lopputulos ei kuitenkaan ole ollut sitä mitä olen halunnut. Muistan kyllä kaksi sääntöä: kopauta aina ylimääräinen väri siveltimestä pois ja muista häivyttää.

Laitoin YouTubeen ideoita etsiessäni sanan ”makeup” ja mulla kävi tuuri. Löysin kaksi videota joissa nimenomaan keskitytään  luomivärin levittämiseen. Tajusin melkein heti virheet joita olen tehnyt. Olen pitänyt sivellintä väärin, ja olen laittanut väriä liikaa, eli ollut liian kärsimätön.

Jos joku muukin on tuskaillut samojen ongelmien kanssa, kannattaa katsoa nämä kaksi videota. Pohjusta luomet kunnolla, käytä oikeanlaisia siveltimiä. Pidä sivellintä kevyesti varresta kiinni, ja älä paina sitä luomeen. Rakenna sävyt kärsivällisesti, ota vain vähän väriä kerrallaan ja kasvata sävyn voimakkuutta. Näin saat värisävyt liukusävyiseksi luomilla helposti ja siististi.

Joskus kyse on pienistä mutta niin olennaisista jutuista. Näillä vinkeillä saavutin vihdoin sen lopputuloksen minkä halusinkin.

Kommentit (4)
  1. Luomivärit oli pitkään itselläni niin harvoin käytössä, etten saanut ikinä mitään kivannäköistä lopputulosta, jos käytin useampaa sävyä. Yllättävää kyllä, sitten kun alkoi säännöllisesti testailemaan uusia värejä ja tapoja, niin ne omat suosikit löytyivät aika nopeastikin! Itse tykkään levittää luomiväriä sormin mahdollisimman paljon, sillä tuntuu etteivät siveltimet ikinä toimi ihan yhtä kätevästi 🙂 Toisaalta, minä levitän meikkivoiteenkin aina sormenpäillä, joten ehkä se on vähän semmoinen tottumuskysymys.

    1. Mä levitin kanssa pitkään kummankin silmämeikin että meikkivoiteen sormin, ja se on kyllä ihan loistava tapa. Blenderin jälkeen en oo kyllä suostunut enää muulla levittämään meikkivoidetta, ja nyt löysin siveltimienkin kanssa yhteisen sävelen :).

  2. Hyviä ja selkeitä vinkkejä 🙂 Kiitti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *