Pehmeää puhdistusta iholle

Käsi ylös, jos sustakin välillä tuntuu, ettei kämmenselät kestä enää yhtäkään pesukertaa, tai pisaraakaan desinfinointiainetta. Kuiva ja kylmä ilma vielä tähän kiihkeän pesurumban päälle, ja iho huutaa kuivuuttaan. Tekee ihan pahaa välillä. Kun olin etätöissä pesin kädet palasaippualla, ja kädet eivät kuivuneet laisinkaan. Nyt kun pesee töissä sillä mitä on saatavilla, iho on kyllä todella kuiva. Saippualla on todellakin väliä ihon hoidossa. Viimeistään nyt talven kynnyksellä on aika tarkastaa omaa pesuainevalikoimaa, ja valita sinne helliä ja kosteuttavia vaihtoehtoja.

Sain pr-näytteenä uuden, kotimaisen valmistajan Nevanneidon, saippuoita.  Nevanneidon saippuat valmistetaan käsityönä Joensuussa.

Saippuat ovat mahdollisimman luonnollisia, niihin ei lisätä mitään ylimääräistä, kuten hajusteita tai säilöntäaineita. Pääraaka-aineena näissä vegaanisissa saippuoissa on rypsiöljy. Saippuoita eikä niiden raaka-aineita ole testattu eläimillä. Kannattaa huomioida vaikka saippuoihin ei lisätä hajusteita, niissä on luonnolliset tuoksunsa. Raaka-ainelistaukset ovat selkeästi verkkokaupassa näkyvillä jokaisen tuotteen kohdalla.

Testasin kahta eri saippuaa, ruusuista Taimi-savisaippuaa ja Vellamo-suolasaippuaa.

Taimi-savisaippua sopii herkälle ja kuivalle iholle. Saippualla voi pestä kasvot sekä vartalon. Hellävarainen koostumus ei kuivata ihoa, ja sopii täydellisesti myös kuivuudesta kärsiville käsille. Tekisi mieli ottaa tätä pieni pala myös työpaikalle mukaan. Savisaippua puhdistaa ja myös kuorii ihoa kevyesti. Tuoksu on pehmeän ruusuinen.

Vellamo-suolasaippua sisältää pinkkiä himalajan suolaa, ja sopii parhaiten käsille ja vartalolle. Saippua kuorii ja ravitsee ihoa, eikä jätä sitä kosteusköyhäksi. Tuoksu on pirteä ja raikas.

Tykkään myös erityisesti siitä, että pakkauksessa jossa saippuat tulivat, oli selkeät lajitteluohjeet ja turhat pakkausmuovit ovat minimoitu. Saippuat ovat myös todellinen zero-waste tuote, niistä ei jää jäljelle muuta kuin hyvä mieli. Saippuat eivät myöskään turhaan kuormita luontoa ainesosillaan. Ulkonäöltään saippuat ovat niin syötävän herkullisen näköisiä, vai mitä!

Saippuoihin pääset tutustumaan täällä – > https://holvi.com/shop/nevanneito/

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *