Period panties – kuukautispikkarit

Nainen käyttää elämänsä aikana keskimäärin n.  12 000 – 16 000 kertakäyttöistä kuukautissuojaa/tamponia. Se on melkoinen kuluerä, puhumattakaan kuormituksesta ympäristölle. Kuukautispikkarit ovat ekologinen ja järkevä ratkaisu, jolla tätä ympäristön kuormitusta voidaan ehkäistä.

Pari perusasiaa kuukautispikkareista:

  • Pikkarit kestävät imukykyisinä n. 8 tuntia.
  • Käytön jälkeen ne olisi heti hyvä huuhdella kylmällä vedellä. Ne pestään normaalisti 40 asteessa. Pestessä ei käytetä huuhteluainetta
  • Pikkarit säilyttävät täyden imukykynsä n. 50 käyttökertaa

Alkuun ajatus kuukautispikkareista, eli period pantieseista ei saanut minua innostumaan. Olin hyvin epäilevä ja mietin, että voiko ne housut olla mukavat, saati sitten toimivat. Ne tuntuivat ajatuksena myös epäkäytännöllisiltä.

Olin kuitenkin utelias, kuten aina. Useimmiten uteliaisuudesta on seurannut jotakin hyvää, tämä kerta ei ollut poikkeus.

Uskallan väittää, että kun on kokeillut kuukautispikkareita  ei halua enää palata vanhoihin tapoihin. Ne ovat niin mukavat!

Pöksyt istuvat jalkaan täydellisesti, ovat pehmeät ja napakat. Testasin pöksyjä kovimpana vuotopäivänä, koska halusin nähdä kuinka toimivat ne todella ovat. Ne eivät fuskaa mistään suunnasta. Eivät edes nukkuessa. Kuukautiset ovat haastavaa aikaa keholle ja mielelle, ja on ihanaa että olo on mukava ja rento, ainakin suojien osalta.

Totesin pian, että pikkareita olisi hyvä olla neljät, näin niitä ehtii pestä ja vaihtaa mukavassa syklissä. Omani ostin kauppareissulla ja ne ovat perinteisen Libressen valmistamat.

Kangas on pehmeää ja haaraosa on hieman sen tuntuinen kun side olisi ommeltu haarakiilan sisään. Malli on melko perus, mutta esimerkiksi Zalandolla on niukempaa mallia kaipaavalle vaihtoehtoja. Itselleni tämä kunnolla takapuolen peittävä malli on miellyttävin, ja antaa myös kunnon käyttövarmuuden.

Suosittelen jokaiselle mukavuutta arvostavalle.

hyvinvointi paivan-tyyli
Kommentit (1)
  1. Näitä kyllä kiinnostaisi kokeilla! Imukyky mietityttää, mutta kiva kuulla nätä positiivisia kokemuksia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *