Pienet muutokset ovat merkittäviä

Kevään nurkilla mieli alkaa kaivata muutoksia. Silloin usein silmiini osuu juttuja ihanista, rohkeista ihmisistä, jotka ovat myyneet omaisuutensa ja lähteneet koiransa kanssa kiertämään maailmaa. Tai vaikka perustaneet joogakoulun Balille. Niitä upeita rohkeita seikkailijoita, joilla on kanttia hypätä pois polulta, joka ei tunnu omalta. Mietin aina välillä, miten tuo olisi mahdollista omalla kohdalla, ja onko se mahdollista?

Miten joku on päässyt siihen mielentilaan, että mahdollisuudet painaa enemmän, kun uhkat, ja muutos onnistuu?

Voiko se olla niin, että arjessa on alkanut muuttaa pieniä asioita, yksi kerrallaan, ja kulkenut kohti oman näköistä elämää? Koska itse huomaan alkaneeni yhä enemmän uskoa siihen, että pienet muutokset arjessa muuttuvat suuriksi muutoksiksi pitkässä juoksussa.
Pelkästään jo se, että muuttaa aktiivisesti ajatusmaailmaansa, ja vaikka päättää ottaa oman terveyden ensimmäiseksi prioriteetiksi, saa tekemään asioita eri tavalla. Tekemään erilaisia valintoja.

Ja kun tekee pieniä muutoksia, yksi kerrallaan, niistä on helpompi luoda tapoja ja rutiineja. Kuten jooga aamulla. Voi tuntua mahdottomalta ajatukselta saada aamuunsa mahdutettua joogaa, mutta mitä jos tekeekin vaikka kolme joogaliikettä. Niihin menee vain muutama minuutti, mutta pitkässä juoksussa kroppa voi paremmin.

On helpompi vähentää tai lisätä vähän, kun rysäyttää kaikki eri tavalla kerralla.

Olen kuukausia halunnut solakoitua hieman, etenkin vatsan seudulta. Tuntuu, että teen kaiken ”oikein”, olen vähentänyt herkuttelua ja ärsyyntymiseen asti miettinyt sokeria. Eräänä aamuna aloin kuitenkin miettiä kriittisesti arjessa kuluttamiani tuotteita, ja totesin että juon teetä todella paljon, ja samalla kauramaitoa. Katsoin kauramaidon energiasisällön, ja totesin, että kauramaidon viikoittainen määrä vastaa lähes yhden päivän ravinnonsaanti tarpeitani. Jätin sen pois. Pieni muutos, mutta sillä on aika iso merkitys kokonaiskuvassa.

Sama logiikka pätee lähes kaikkeen. Vähän vähemmän tai enemmän kerralla, ja vaikutus kertautuu suureksi pitkässä juoksussa.
Säästäminen voi tuntua vaikealta, mutta mitä jos joka kerta ostaessaan, laittaa säästötilille menemään euron, tai vaikka 20 senttiä?

Elämä on pienten hetkien summa, ja pieniä hetkiä muuttamalla, voi muuttaa elämäänsä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *