Pieni ja näppärä hiussuka

Kun olin pieni, meillä oli aina kylpyammeen reunalla sellainen pyöreä, muovinen harja. Tai miksi sitä nyt kutsuukaan, sellainen lyhyt piikkinen kampa/harja. Sillä hierottiin päänahka läpi aina välillä shampoopesun yhteydessä, ja sillä pystyi myös levittämään hoitoaineen hiusten latvoihin.

Olin unohtanut koko härpäkkeen, kunnes se tuli mieleen kun mietin miten voisin parannella päänahan hyvinvointia. Jos haluat hyväkuntoiset hiukset, hoida päänahkaa, siitä se kaikki lähtee.

Yleisesti tätä muovista harjaa kutsutaan shampooharjaksi tai hiussukaksi, ja sillä siis voi hieroa päänahkaa hiusten pesun yhteydessä (miksei muutenkin), ja esimerkiksi levittää hoitoaineen hiuksiin. Tämä tehostaa shampoon vaikutusta, ja auttaa tehokkaammin poistamaan muotoilutuotteiden jäämät hiuksista. Joka pesulla tätä ei tarvitse käyttää, itse käytän joka toinen kerta. Hiuksista tulee tämän avulla selvästi ilmavammat ja puhtaamman tuntuiset.

Mitä hyötyä päänahan hieronnasta on?

 • se lievittää stressiä. Stressi ei ole millään tavalla hyväksi, mutta se myös voi hidastaa hiusten kasvua ja jopa aiheuttaa hisuten harvenemista.
 • se tuntuu hyvältä. Miten ihanalta tuntuukaan kun päänahkaa hierotaan, ja kaikki kireys ja jännitys poistuvat.
 • se vilkastuttaa päänahan verenkiertoa. Vilkastunut verenkierto taas auttaa hiusten kasvua.
 • hieronta voi auttaa poistamaan kuolleet ihosoulut päänahasta.

Shampooharja on muutaman euron investointi, mutta kestää käytössä loputtomiin. Ja mielestäni se on hyvin yksinkertainen ja helppo lisäys hiustenhoitorutiiniin.

Kommentit (4)
 1. Muistin ehkä noin vuosi sitten tuollaisen harjan lapsuudesta ja päätin hankkia sellaisen nyt vuosikymmenten jälkeen. En käytä sitä pesuun vaan vain päänahan hierontaan pesujen välillä ja varsinkin ennen pesua. Ja se on aivan ihana! Mietin, miksen tajunnut ostaa sitä jo aiemmin! Lapsuudessani (70-80-luvuilla) niitä oli joka kodissa! 🙂

  1. Tällä saa kyllä ihanan päähieronnankin kuiviin hiuksiin :)! En kanssa tajua miten tämä oli päässyt unohtumaan.

 2. Ellin ajatus
  25.9.2020, 16:30

  Ja sillä saa tukan julmettuun takkuun!
  Tässä toisenlainen näkemys ja kokemus suosittelemaasi tuotteeseen.

  Lapsena tuollaista tuotetta äiti käytti joskus 70-luvulla ja trauma ei hellitä tänäkään päivänä. Tukka ulottuu vyötärölle ja on paksu, joten en ikinä tuota käyttäisi. Lapsillani sama takkuuntuva ja paksu hiuslaatu.

  1. On aina hyvä saada erilaisia näkemyksiä.
   Tällä kuten kaikilla harjoilla ja kammoillakin, hellävaraiset ja kevyet otteet ovat kaiken a ja o.
   Itselläni on myös paksu ja karheat hiuslaatu, ja siksikin käsittelen hiuksia aina hellin ottein.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *