Riisivesi hiuksille-hyötyä vai ajanhukkaa?

Olin hyvin skeptinen, kun aloin nähdä riisivesitrendiä vähän joka puolella. Itselleni se, että Kardashianitkin ovat hurahtaneet tähän, ei ole vielä mikään vakuutus, ja hyvin moni kauneustrendi on kokeilussa osoittautunut ihan hauskaksi (tai turhaksi) ajanvietteeksi, mutta ei paljon muuksi.

Riisivesihoidon luvataan nopeuttavan hiusten kasvua, parantavan niiden kuntoa, kiillottavan niitä, ja vaikka ja mitä. Uskonko siihen, että mikään ulkoinen hoito vaikuttaa hiusten kasvunopeuteen? En, ellei puhuta esim. päänahan hieronnasta, joka taas vaikuttaa suotuisasti verenkiertoon. Halusin kuitenkin kokeilla vaikuttaako riisivesi hiusten kiiltoon ja tuntumaan. Riisi on kuitenkin yleisesti käytetty ainesosa erilaisissa kauneudenhoito- ja hiustuotteissa.

Riisiveden tehokkuuden sanotaan johtuvan siitä, että riisin sisältämä proteiini korjaa hiusta, sekä suojaa sitä vaurioilta. Riisivedessä on myös vitamiineja, tärkkelystä ja mineraaleja, jotka hellivät hiuksia ja hiuspohjaa, ja tuovat hiuksiin kiiltoa ja sileyttä.

Riisiveden valmistukseen on ohjetta netti pullollaan, joten googlaamalla riisivesi hiuksille, löydät hyviä ohjeita. Osa jopa lisää riisiveteensä mm. greipin kuorta tuomaan hyvää tuoksua. Riisiveden voi ottaa talteen keitetystä riisistä, liottamalla keittämätöntä riisiä, tai liottamalla keittämätöntä riisiä ja vielä fermentoimalla veden. Mikä tahansa riisilajike käy. Tein oman riisiveteni liottamalla tavallista pussiriisiä noin kahdeksan tuntia. Tämän jälkeen siivilöin veden ja kaadoin sen purkkiin.
Pesin hiukset normaalisti shampoolla, ja sen jälkeen hellästi puristin ylimääräisen veden hiuksista pois. Tämän jälkeen valutin riisiveden hiuksiin ja päänahkaan.

Annoin riisiveden vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin päälle hoitoaineen, ja annoin vielä vaikuttaa muutamia minuutteja. Tämän jälkeen huuhtelin hiukset normaalisti.

Riisivettä voi käyttää, vaikka joka pesun yhteydessä, itse ajattelin käyttää sitä kerran viikossa. Hoitokertoja kannattaa miettiä hiusten kunnon ja tarpeiden mukaan. Muutamissa lähteissä myös muistutetaan, että liika on aina liikaa. Eli jos riisivedellä läträä jatkuvasti, hiuksiin voi kertyä liikaa proteiinia, ja niissä on liian vähän kosteutta. Tämä puolestaan tekee hiuksista katkeilevat ja huonokuntoiset, Joten tasapaino on tässäkin asiassa valttia.

En todellakaan odottanut, että hiukset olisivat millään tavalla erilaiset, mutta nyt on pakko myöntää, että ne olivat. Hiukset ovat tuuheamman oloiset, ilmavat, silti jotenkin liukkaat ja kiiltävät. Latvan muutaman sentin kuiva ja huonokuntoinen osio tosin tuli jotenkin selvemmin esille, en tiedä oliko riisivedellä asiaan vaikutusta. Ehkä se on aika vaan hieman pätkäistä latvoja pois, ja nauttia tuuheista ja ilmavista hiuksista.

kauneus hiukset
Kommentit (5)
 1. Ei enään ikinä!
  24.8.2021, 10:09

  Itse en todellakaan suosittele riisivettä. Kyllä, hiuksista tuli pehmeät, mutta hyvin hyvin rasvaiset! Laitoin riisivettä hiuksiini ja annoin vaikuttaa 5 minuuttia. Sen jälkeen pesin sen riisiveden kunnolla hiuksista pois, ja ajattelin että huomenna mulla on varmastikin upeat hiukset! 🌟 No eivät olleet. Ne olivat juurista aivan kivikovat ja lättänät, latvat ja muu osa hiuksista näytti siltä kuin ne olisi uitettu öljyssä. Pesin hiukseni sen jälkeen kahdesti mun erikois samppoolla, ja sen jälkeen kovettumat lähti ja suurin osa rasvasta, mutta silti on siellä sun täällä rasva kohtia, ja sen tuhdin sampoo pesun jälkeen hiukseni ovat entistä kuivemat ja lähti iso tukko hiuksia. 🙂

  1. Onpa kurja kokemus, harmillista. En ole tuollaiseen aiemmin törmännyt, mutta niinhän se on, että meidän kaikkien hiukset ovat niin erilaiset, että se mikä sopii yhdelle, ei todellakaan sovi toiselle. Toivottavasti seuraavat hiustenhoitokokeilut ovat olleet onnistuneempia :)!

 2. Minulla myös riisivesi testissä. 👌

  1. Mitä mieltä olet, onko siitä ollut hyötyä?

   1. No en ole kyllä huomannut eroa. Olen vasta muutaman kerran kokeillut ja ajattelin kyllä jatkaa vielä testailua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *