Roadtrip kesä 2021

Kesän lomasuunnitelmia tehdessä oli itsestäänselvää, että tänä kesän matkaillaan kotimaassa. Päätimme lähteä asuntovaunuilemaan kuten viime kesänäkin. Tänä vuonna saimme lainaan ihan mielettömän siistin ja hurmaavan vaunun ja viihdyimme siellä tosi hyvin.

Olimme varanneet hääpäiväksemme maisemaiglun Kuusamosta, Magical Pondista. Suuntasimme siis sinne suuntaan. Aluksi ajatuksena oli kierrellä rannikolla, mutta lähdimmekin suoraan Kuusamoon.

Ensimmäisenä yönä menimme leirintäalueelle Koljonvirran kartanolle. Tykkäsimme paikasta todella paljon. Se oli rauhallinen ja siisti. Löysimme hyvän nurkan johon saimme vaunun parkkiin ja nautimme kesäillasta ja eväistä. Täällä oli hyvä lenkittää koiria ja bonuksena näimme aamulla hevosten saapuvan laitumelle. Paikan henkilökunta oli todella mukavaa ja avuliasta.

Aamulla lähdimme haikein mielin eteenpäin. Meille kerrottiin, että matkalla on peuroja ja poroja, ja odottelimme niitä jännityksellä.

Mitä lähemmäksi Kuusamoa pääsimme, sitä huonommaksi ilma muuttui. Magical Pondiin päästessämme alkoi sataa vettä. Iglu oli meille liian pieni. Tajusimme sen melkein heti. Kahdelle se olisi oikein mukava hääpäivän viettopaikka, mutta kahden ison koiran kanssa se ei toiminut lainkaan. Fiilis oli aika kurja. Satoi vettä, ja olimme kuin sillit suolassa. Sänky vei lähes koko iglun lattiapinta-alan eikä suihkun ovea saanut kunnolla auki kun koirat olivat lattialla. Hetken aikaa mietimme mitä nyt. Mielialaa nosti hieman porot joita tuli ikkunan taa ruokailemaan. Meidän ei auttanut muu kun lähteä vaunulla etsimään puskaparkki, ja illalla nukahdimme vesisateen rummutukseen.

Aamulla suuntasimme Kalajoelle, joka oli reissumme kohokohta. Viime kesänä Kalajoella satoi kaatamalla koko pysähdyksemme ajan. Nyt ilma oli täydellinen. Kalajoella oli myös paras campingalue. Iso, siisti ja lähellä kaikkea. Nautin aivan mielettömästi kun pääsin illalla ja aamulla kävelylle merenrantaan. Kalajoki on niin kaunis. Voisin vaikka muuttaa sinne.  Vaikka aluksi tuntui, että koko Suomi on Kalajoella samaan aikaan, leirintäalueella oli rauhallista ja mihinkään ei tarvinnut jonottaa. Ja aamullakin ranta oli tosiaan täysin autio, ja omassa käytössäni aamulenkillä.

Kalajoelta tulimme päiväksi kotiin juhlimaan syntymäpäivää, jota oli todella aihetta juhlia, meidän Luka täytti 12-vuotta. Juhlistimme herraa piknikillä.


Hanko oli roadtripimme viimeinen etappi, ja pettymys. Niin kaunis paikka kun Hanko onkin, se on mielestäni nykyään aina liian täynnä ihmisiä. Viemme asuntovaunun parkkiin, ja lähdimme autolla kiertelemään Hankoa ja hakemaan ruokaa. Käymme aika usein Hangossa Skifferissä, ja tälläkin kertaa saimme hyvät ruuat matkaan. Mozzarellasalaatin, pizzan ja tex-mex-salaatin.

Yövyimme Silversandin leirintäalueella. Puoliso oli etukäteen lukenut paikasta huonoja arvioita, mutta päätin olla optimistinen. Valitettavasti arviot pitivät paikkaansa. Alue oli tupaten täynnä, sotkuinen, sekava ja yleiset tilat likaisia. Saippua ja kuivauspyyhkeet puuttuivat vessoista ja muutenkin hygieniataso oli surkea. Alueella ei tehnyt mieli viettää aikaa, ja nautimmekin auringonlaskusta keskustassa.

Aamulla käytiin vielä Casinon rannassa kävelyllä, ja lähdimme Yyteriin.

Saavuttuamme Yyteriin tajusimme ettei vaunua saa edes pysäköityä minnekään. Sama kohde oli ollut mielessä muillakin. Yksimielisesti päätimme, että ajelemme monen pysähdyksen taktiikalla kotia kohti.

Jälleen tänä kesänä tuli todettua, että Suomi on täynnä kauniita paikkoja joiden olemassa olosta ei ole tiennyt mitään. On hiekkadyynejä, rantakohteita, poroja, tuntureita, ihania puiden reunustamia rantateitä. Täällä riittää ihmeteltävää loputtomiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *