Säästöliekillä

ADK_0022.jpg

Tykkään Lilystä koska täällä on monenlaista blogia ja niin monia eri aiheita. Juttuja löytää helposti ja usein törmää aiheisiin jotka ovat mielenkiintoisia, mutta niihin ei välttämättä muuta kautta törmäisi.

Yksi parhaista tällaisista aiheista on raha, ja säästäminen. Mikä loistava puheenaihe!

Olen ollut aika huoleton ja hölmö rahankäyttäjä. Ostellut impulsiivisesti tavaroita sekä ruokaa. Nolottaa myöntää se, mutta mitä sitä kaunistelemaankaan. Olin ehkä jotenkin ylpeäkin siitä että mä nyt olen tämmöinen huoleton tyyppi joka ei osaa säästää. 

Onneksi sitä kasvaa ja viisastuu.

Olen muuttunut kulutustavoiltani paljon tarkemmaksi. Ja olen alkanut säästää. Nautin siitä paljon enemmän kun suurpiirteisestä rahan hölväämisestä joka puolelle.

Mistä ja miten sitten säästän?

– kosmetiikka ja vaatteet: sama sääntö pätee kumpaankin. Käytän vanhat ensin ja ostan uutta vaan tarpeeseen.

– ruoka: suunnittelen meidän viikon ruuat etukäteen. Käytän ainekset jota kaapissa on. Koirille ostan puruluita ja nameja jättipakkauksissa. Se on oikeasti aika iso säästö vuodessa.

– me ollaan vähennetty aika paljon sellaisia ”kun ei oo tekemistä, mennään kahville” kahvilakäyntejä. Niihin loppujen lopuksi hupenee aika paljon rahaa.

– meidän tileiltä lähtee automaattisesti säästötilille rahaa joka kuukausi, lisäksi laitan pieniä hajasummia sinne silloin tällöin

– bonukset rahastoon. Meidän s-ryhmän bonukset menevät rahastoon. Tässä ei todella ole mistään isoista summista kyse, mutta miksei laittaisi niitä sivuun?

Kaikki yllä olevat vinkit ovat helppoja toteuttaa, vaativat aluksi vaan hieman uusien tapojen totuttelua, kuten suunnitelmallisuutta ruokaostoksissa. Säästäminen on uusi musta ;).

Tässä on tietenkin vielä paljon kehitettävää suunnitelmallisuuden ja tavoitteellisuuden suhteen, mutta baby stepsein alkuun.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *