Sinä päätät

IMG_0671.JPG

Tuskailin ja olen tuskaillut yhden asian kanssa jo pitkään. Välillä tuntuu että se vie kaiken tilan mielestäni. Yksi aamu bussissa vatvoessani asiaa, mietin miksi näin pitää olla, ja törmäsin Pinterestissä tähän mietelauseeseen. ”What you give power to, has power over you. If you allow it.” Eli tavallaan itse päätät mille mielessäsi annat vallan. Ja niinhän se on. Sinulla on vapaus valita.

Ja voit myös valita ottaa vallan takaisin itsellesi. Luin useita asiaa käsitteleviä juttuja ja keräsin tapoja ottaa ohjeet taas käsiin.

ÄLÄ VALITA, SE ON VAIN ENERGIANTUHLAUSTA

Ongelmanratkaisun ja valittamisen välillä on suuri ero. Kaikille asiasta valittaminen vie sinulta kyvyn ja energian keskittyä ratkaisemaan itse ongelmaa ja saa sinut tuntemaan ettet hallitse tilannetta etkä omaa asennoitumistasi siihen.

OTA VASTUU TUNTEISTASI

Se että sanot jonkun muun saavat sinut tuntemaan tietyllä tavoin, esimerkiksi että työkaverisi suututtaa sinua, tarkoittaa myös että annat muille vallan. Älä anna muiden käytöksen vaikuttaa omiin tunteisiisi. Hyväksy se, että on täysin omassa vallassaan mitä ja miten tunnet, muista huolimatta (Huom! Tämä on eri asia kun hyväksyä esimerkiksi kaikenlainen kaltoinkohtelu.).

ASETA RAJAT

Aseta rajat sille miten ja kenen kanssa aikaasi vietät. Älä sano kyllä asioille joille et halua sanoa, ja unohda turha syyllisyys. Sinä itse vastaat ajankäytöstäsi.

ANNA ANTEEKSI

Kantamalla kaunaa, pidät vaan tapahtuneen mukanasi ja kärsit siitä edelleen. Tuhlaat omaa aikaasi. Anna anteeksi, tapahtunutta ei tarvitse hyväksyä, mutta siitä kannattaa mennä yli oman hyvinvoinnin tähden.

SELVITÄ OMAT ARVOSI ITSELLESI

Kun sinulle on selvää mitä pidät tärkeänä,on sinun myös helpompi hallita omaa elämääsi eikä hötkyillä muiden mukaan. Tiedosta mikä on sinulle aidosti merkityksellistä.

ÄLÄ TUHLAA AIKAASI AJATUKSIIN JOISTA EI OLE APUA SINULLE

Yritä minimoida sellaisten asioiden ajattelu, joista ei ole sinulle hyötyä. Ajattelemalla asiaa jatkuvasti, annat ikävälle asialle vielä enemmän valtaa ja tilaa. Ota mielesi haltuun.

SANOILLA ON VÄLIÄ

Jos käytät jatkuvasti sanoja kuten ”on pakko” tai ”ei ole vaihtoehtoja” luovutat vallan pois itseltäsi. Sinulla on vaihtoehtoja ja valintoja.

TEE RATKAISUJA JOTKA OVAT SINULLE OIKEITA

Tee valinnat rehellisesti, valitse itsellesi paras vaihtoehto. Et ole pizza, sinun ei tarvitse tehdä kaikkia muita tyytyväiseksi!

Toivottavasti näistä on apua sullekin jos painit  jonkun jutun kanssa, itse yritän nyt hyödyntää näitä niin hyvin kun voin.

IMG_0653.JPG

 

heygirlblogi@gmail.com – Instagram – Facebook – Pinterest – Bloglovin

Kommentit (4)
  1. <3 Ihania juttuja, ihana sinä!

    1. Ja ihana sinä 🙂 <3!

  2. Tuo on ihan timanttia tuo mietelause! Kumpa sen muistaisi useammin!

    1. Juu, täytyy yrittää itsekin pitää se mielessä :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *