Sitä säät mitä tilaat

IMG_2451.JPG

Sitä säät mitä tilaat. Niinhän se menee. Mulla kesti pitkään tajuta se, että aina loppujen lopuksi oma asenne on se mikä vaikuttaa eniten siihen miltä sun maailma näyttää.

Moni asia on omassa päässä, se miten katsot maailmaa, määrittää sen miltä se tuntuu. 

Ei iloiselle ja positiivisella ihmiselle välttämättä tapahdu sen enempää hyviä juttuja, kun muillekaan. Ei välttämättä yhtään sen enempää onnea ja onnenpotkuja.

Mutta jos suhtaudut kaikkeen negatiivisesti, näet pahaa joka paikassa, tottahan se tuntuu siltä, että maailma on paha paikka. Jos jokainen kolhu ja vastoinkäyminen on mielessäsi osoitus siitä, että näinhän täällä aina käy, maailma on synkkä paikka.

Ja pahoja asioita sattuu kaikille, epäonnea ja huonoa tuuria. Uskallan silti väittää, että kaikille sattuu myös hyviä asioita. 

Asenne ratkaisee. Jos et halua nähdä hyvää muissa, et näe. Jos haluat uskoa, että kaikki hyvät teot ovat huijausta, on elämä aika mustaa.

Itse haluan yrittää olla avoimin mielin ja kohdata ihmiset ja tilanteet vähintäänkin neutraalisti. Maalaamatta aina uhkakuvia. Uskoa yhä siihen että maailma on hyvä paikka, ja meissä kaikissa on kykyä hyväntekemiseen. 

Yritän myös muistaa, että se miten käyttäydyn, vaikuttaa ympäristööni. Pyrin viettämään mahdollisemman vähän aikaa negatiivisten ihmisten seurassa ja yritän itsekin luoda ympärilleni muutakin kun sadesäätä.

Kommentit (2)
  1. Olen 100%:sti samaa mieltä! Hyvin kirjoitit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *