Syksyn taiteiluja

Kipuilen sen kanssa, etten ehdi maalata ja piirtää niin paljon kun kesällä. Jokainen joka tekee luovia juttuja, valokuvaa, maalaa, piirtää, neuloo, jne. tietää miten tärkeää luonnonvalo on. Myöskin energia ja aika ovat luovuuden tärkeimmät mahdollistajat. Työpäivien jälkeen ei vaan ole aina sellaisessa mielentilassa, että luovuus virtaisi, ja pimenevät syysillat tuntuvat kovin lyhyiltä.

Minulla oli pitkä tauko kun en maalannut, enkä piirtänyt juuri lainkaan. Se tuntuu hullulta, koska tuntuu, että maalaaminen ja piirtäminen on luontevin itseilmaisun muoto. Se on ikään kuin osa minua. Tiedän myös hyvin, miten tässäkin lajissa harjoittelu on äärettömän tärkeää. Tuntuu hassulta kun joku sanoo, ettei osaa piirtää, ikään kuin se olisi jokin taito mikä ihmisessä on valmiiksi asetettuna. Eiän me osata kieliäkään, ennen kun me niitä opetellaan. Kaikessa luovassa tekemisessä pitää uskaltaa olla aluksi kehno, ja antautua lajille.

Mitä enemmän maalaan, sitä enemmän alan löytää myös oman käsialan, ja omat aihepiirit. Rakastan maalata kesäisiä rantafiiliksiä, ja värikkäitä abstrakteja töitä.

Alussa mainitseman kiireen vuoksi, olen viime aikoina maalauspohjien lisäksi tehnyt pienempiä juttuja, maalannut lehtiöön printtijuliste tyyppisiä töitä. Tässä viimeaikojen tuotoksia.

Tiesitkö, että maalauksiani löytyy enemmän Instagramista, tililtä @marikajohannapaints.

 

 

kulttuuri museot-ja-nayttelyt
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *