Taltuta maskiakne

 

Maskiakne, yksi niistä ilmiöistä joita ilmankin olisi pärjätty. Vuoden 2020 ihonhoidon olennainen osa on maskiaknen hoito. Kasvosuojuksen käyttö voi saada ihon oireilemaan ja kukkimaan, sellaisellakin joka ei ole aknesta tai epäpuhtauksista ennen kärsinyt.

Käytän itse maskia päivittäin kaupassa ja bussissa, suunnilleen puolisen tuntia kerrallaan. Satunnaisesti huomaan poskilla pieniä näppyjä tai yksittäisiä finnejä, tai punoitusta. Eli ei mitään häiritsevää, ehkä hieman ärsyttävää, kuitenkin sellaista minkä haluan hoitaa pois.

Minulla on oma trio, jolla ihoa hoidan aina kun se näyttää kaipaavan ekstrahuomiota: Laponie of Scandinavian Calming treatment-rauhoittava hoitoseerumi sekä Clarifying treatment-puhdistava hoitogeeli sekä Organic shopin Sea mud mask-kasvonaamio.

Calming treatment-seerumi rauhoittaa ärtynyttä ihoa, korjaa ja vahvistaa ihon omaa suojamuuria sekä uudistaa ihoa hellävaraisesti. Taputtelen tätä tarvittaessa aamuisin iholle.

Clarifying treatment-geeli puhdistaa ihoa ja torjuu tulehduksia. Geeli ei kuitenkaan kuivata ihoa kuten monet muut vastaavat tuotteet. Se on ihanteellinen näpyille, ja käytän sitä täsmähoitona. Voisin vaikka vannoa että epäpuhtaudet ovat aina jo aamuisin pienempiä ja rauhoittuneita, kun illalla taputtelen tätä kasvoille.

Laponie of Scandinavian tuotteet ovat erityisesti räätälöity herkimmillekin ihotyypeille ja erityisesti hoitamaan ja tasapainottamaan ihoa. Tuotteet ovat tuoksuttomia ja vegaanisia, sekä kasvipohjaisia.

Organic shopin Sea mud mask-naamiota puolestaan käytän viikottain tukemaan muuta ihonhoitoa. Mutanaamio jossa on myös levää, puhdistaa kasvoja tehokkaasti, mutta kuivattamatta. Epäpuhtauksia hoitaessa on tärkeää säilyttää ihon kosteustasapaino. Kasvonaamiossakaan ei ole mitään turhaa, se ei sisällä silikoneja, parabeeneja, synteettisiä säilöntäaineita, hajusteita, väriaineita eikä polyeteeniä.

Näiden lisäksi huolehdin siitä että etten koskettele kasvojen iho tarpeettomasti tai likaisilla käsillä, ja olen ollut melko tarkka siitä minkälaisia maskeja käytän.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *