Teatime

Olen ollut vannoutunut kahvinjuoja. Vapaapäivänä saattoi mennä pannullinenkin kahvia helposti aamupäivän aikana. Nyrpistelin nenääni teelle, ja vaikka vihreän teen terveysvaikutukset olivat tuttuja, mietin että eihän sitä kukaan voi oikeasti juoda.

Olin kahvista riippuvainen, ja jos en juonut kahvia, iltapäivällä seuranani oli päänsärky. Päätin lopettaa kahvin juonnin kun luin artikkelin siitä miten kahvilla saattaa olla epäsuotuisa vaikutus ihoon. Mene ja tiedä johtuuko ihoni parempi kunto kahvin juonnista, mutta iho on nykyään paremmassa kunnossa kun ennen.

Kahvikissasta teen lipittäjäksi

Niin siinä vaan kävi, että siirryin juomaan vihreää teetä. Opin nauttimaan mausta melko nopeasti. Tykkään kaataa sekaan hieman kauramaitoa ja joskus hunajaa.

Teen juonnista on tullut hifistelyä, tykkään testailla eri makuja ja merkkejä. Aamulla tykkään juoda vahvempaa vihreää teetä tai matchaa. Iltaisin juon sleepy time teetä, laventelin tuoksu rauhoittaa mukavasti.

Tämän hetkiset suosikit

Ennen talvilomaani löysin muutamia mielenkiintoisia teemakuja. Nordqvistin ihanan kesäisen Green colada teen, jota voi nauttia kylmänä tai kuumana. Maku on makea ja siinä todella maistuu kookos ja ananas!

Teekannen ”sleepy time” tee. Ennen nukkumaan menoa on ihana rauhoittua lämpimän teekupin äärellä.

Tescon kamomillateen otin ensisijaisesti siksi että ihastuin pakkaukseen. Kamomillatee on kivaa vaihtelua vihreälle teelle.

Clipperin kofeiinittoman vihreän teen valitsin siksi, että voin vähentää kofeiinin määrää aamuisin.

Oletko sä teen vai kahvin juoja :)?

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Teen juoja henkeen ja vereen. :’D Tänään miulla on vapaapäivä ja tässä konetta näprätessä on jo menossa päivän kolmas kuppi teetä ja voisin ennakoida niitä menevän vielä sama määrä päivän edetessä. Työpäivisin riittää se maltillinen kolme kuppia, mutta vapaapäivisin riistäytyy hieman käsistä… Varsinkin kirjoittaessa ja lukiessa on jotenkin harmonisempi olo, kun käden lähettyvillä on kupillinen/pannullinen lämmintä teetä.

    http://astuharhaan.wordpress.com/

    1. Niin tiedän mitä tarkoitat! Se on niin rentouttavaa samalla siemailla teetä ja kirjoittaa. Mulla on yleensä myös aamulla kun meikkaan, pakko olla kuppi teetä käsillä :).

  2. Molempia, mutta yrittämässä enemmän teenjuojaksi…. 😉

    1. Yes :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *