Lukuvinkit: Tyttärien tarinat

Lomilla syttyy usein uudelleen innostus lukemiseen. Kun on enemmän vapaa-aikaa, ehtii mieli rauhoittua, ja tuntuu mukavalta rentoutua kirjojen parissa.

Tykkään lukea muistelmia sekä dekkareita. Erityisesti Agatha Christie, Dan Brown ja John le Carre ovat jännityksen mestareita. Muistelmista parhaiten viihdyn musiikkimaailman, elokuvateollisuuden ja muodin muistelmien parissa.

Talvilomalla viihdyin kahden kirjan parissa, jotka ovat täysin erilaisia, toinen faktaa ja toinen fiktiota. Gucci-tyttären muistelmat kertoo Patricia Guccin elämästä, ja Sherlock Holmesin tytär seikkailee tarinassa jolle toivoisin jatkoa.

Sherlock Holmesin tytär (Bazar)

En ole lukenut alkuperäisiä Sherlock Holmes tarinoita. En tiedä onko tässä samaa tunnelmaa, tai tyyliä kuin niissä. Sen voin sanoa, että Leonard Goldbergin Sherlock Holmesin tytär tempaa mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta. Salapoliisityötä, mysteerin ratkontaa ja jännittäviä ihmisluonteen analyysejä, kuten hyvältä dekkarilta odottaakin. Tarina on jännittävä, etenee nopeasti, ja kirjan päätyttyä toivoisi että voisi tarttua seuraavaan osaan seikkailusta. Kirjan hahmoihin kiintyy nopeasti. Mukavaa ja kepeää luettavaa dekkareiden ystäville.

Gucci -tyttären muistelmat (Minerva)

Gucci on brändi, jonka tunnistaa kaikki. Patricia Guccin, tyttären muistelmat, ovat mielenkiintoinen kurkistus menneeseen maailmaan, ja muotitalojen syntyyn. Tarina on rakkauskertomus, salatusta suhteesta, ja Aldo Guccin taiteilusta kahden perheen välillä. Patricia kartoittaa isänsä kuoleman jälkeen omaa ja vanhempiensa tarinaa, tarinaa, mm. isänsä äidilleen kirjoittamien rakkauskirjeiden avulla. Tarinaa,jota hän ei saanut vuosikymmeniin julkisuudessa kertoa. Joskus todellisuus on tarua ihmeellisempää. Muodista kiinnostuneille tämä on must-read, mutta uskallan väittää että tarina saa mukaansa muutkin lukijat.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *