Tyylimuusana Jane Birkin

En usko enää trendien seuraamiseen. Instagram ja Pinterest ovat mahtavia inspiraation lähteitä asuihin ja tyyliin, mutta uskon, että niiden parissa on myös hyvin helppo kadottaa oma tyyli. Varsinkin, jos tavoittelee aina sitä mikä on ”trendikästä”. Kun tyyli rakentuu nopeassa syklissä vaihtuvien vaatekappaleiden varaan, vaatekaapn sisällöstä on vaikea luoda kestävää.

Uskon, että oman tyylin tunnistamiseen kannattaa käyttää hieman aikaa.

  • Miettiä minkälaiset vaatteet toimivat parhaiten omassa arjessa. Pidän itse naisellisista, lyhyistä mekoista, ja toisaalta väljistä housuista ja pelkistetystä tyylistä. Arjessa parhaiten toimii rennot suorat housut, t-paidat ja bleiserit. Istumatyössä kireävyötäröiset housut ovat ehdoton ei, samoin lyhyet hameet.
  • Minkälainen väripaletti omaa silmää miellyttää? Oma väripalettini on selkeä, ja olen pitkään ostanut sävyjä, jotka sointuvat keskenään yhteen.
  • Minkälaiset materiaalit ovat omaan tyyliin sopivia? Istun työpäivän aikana paljon, joten esimerkiksi housujeni on oltava materiaalia, joka ei rypisty.

Minulla on myös muutamia ”tyylimuusia”, joiden tyyliä olen aina ihastellut, ja josta olen omaksunut linjoja omaan pukeutumiseeni. Yksi todella klassinen tyyli-ikonini on Jane Birkin, joka on ranskalaisen, rennon pukeutumisen mestari.

Janen tyylin kulmakiviä ovat rennot puserot, valkoiset t-paidat, väljät farkut, paitapuserot, tennarit ja sandaalit. Asusteet ovat usein jotakin tavanomaisuudesta poikkeavaa, kuten punottu kori cocktail-mekon parina. Jane muistuttaa tyylillään, että vähemmälläkin pärjää. Kun vaatteet ovat oman näköisiä, ajattomia klassikoita, niiden varaan on helppo rakentaa tyyli, joka kestää.

muoti paivan-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *