Uuden kauden kauneusrutiinit

Syksy on täällä. Tänä aamuna mietin, että täytyy alkaa jo pitää hanskoja kädessä, ja kaivaa paksummat neuleet kaapista. Auringon paistaessakin ilma tuntuu pohjimmiltaan viileältä.

Syksy tuo mukanaan myös muuttuvat tarpeet ihon hoidon saralla. Keväällä kevennetään kosteuttavia ja paksuja tuotteita geelimäisiksi kesää kohti. Syksyllä puolestaan kannattaa ottaa paksummat ja hoitavammat tuotteet käyttöön. Iho saattaa myös kaivata kirkastusta ja kuorintaa kesän jäljiltä.

Kun päivität ihonhoitorutiinin syksyyn, tarkastele ensin ihoa. Mitä se kaipaa, onko se pintakuiva, eloton, epätasainen? Valitse tuotteet ihon ominaisuuksien ja tarpeiden mukaan.

Oma rutiinini päivittyy hoitavammilla ja paksumilla tuotteilla, ja kerrostan tuotteita enemmän. Otan myös öljyt kasvojen ihon hoidossa käyttöön. Poskeni ovat punoittavuuteen taipuvaiset, joten en käytä kovia kuorintoja, vaan kuorin ihoa maltillisesti, ja käytän mahdollisimman hellävaraisia vaihtoehtoja, etenkin poskien iholla.

Kasvot:

Aamulla: levitän ensin kosteuttavan ja rauhoittavan seerumin (Erisanin luonnonkosmetiikkalinjasta, valitettavasti se ei ehtinyt kuviin), silmänympäryksille levitän ensin ohuen seerumin (Laveran Hydrofresh roll-on). Tähän päälle taputtelen silmänympärysvoidetta (Patykan kosteuttavan silmänympärysvoiteen) ja levitän kasvoille kasvovoiteen (Dr. Hausckan Aprikoosi-päivävoiteen tai Mossan Juice Jellyn).

Silmänympärykset ovat kasvoillani alue joissa kylmä ja kuiva ilma näkyvät ensimmäisenä ja kerrostamalla tuotteita lukitsen paremmin kosteuden tälle alueelle.

Illalla: Poistan meikin hellävaraisesti ensin öljyllä (tavallinen kookosöljy) ja sitten emulsiolla (Taikan puhdistusemulsio). Tämän jälkeen pyyhin ihon kevyesti kasvovedellä, jonka jälkeen vuorossa on seerumi ja kosteuttava öljy (Haut-Ségalan vaniljaöljy on todellinen helmi, joka sopii myös hiusten latvoille).

Vartalolle levitän aina suihkun jälkeen öljyä tai paksumpaa voidetta, joka sulaa iholle.

Käsien ihon, joka kuivuu joka syksyisin helposti ikävään kuntoon, suojaan ulkona hanskoilla, ja kosteutan käsivoiteella useamman kerran päivässä. Sivelen myös kaikki ylimääräiset vartalo- ja kasvovoiteet kämmenille.

Huulet pidän kunnossa säntillisellä rasvaamisella, ja valitsen huulipunat erityisen tarkkaan, etteivät ne kuivata huulia.

Hiustenhoitorutiinia päivitän lisäämällä siihen hoitavia ja kosteuttavia vaiheita. Öljyä hiusten latvoja joka pesun jälkeen, ja ennen pesua levitän useammaksi tunniksi kosteuttavan hiusnaamion. Tässä super hyvä vinkki, jonka opin tänä syksynä: kun tekee sileää kampausta, esim. nutturaa, voi hiuksiin levittää kosteuttavan naamion geelin sijasta. Hiukset asettuvat kauniisti ja sileästi kampaukseen, ilman geelin mukanaan tuomaan koppuraisuutta.

(Kuvassa omia suosikkejani syksyn ihonhoitoon. Mossan Juice Jelly on hankittu itse, loput tuotteista on saatu blogiin testiin.)

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *