Vinkkejä etätyöhön

Monelle etätyö ovat tuttu juttu, mutta luulen että etätöiden pariin on viime viikkoina siirtynyt paljon sellaisiakin joille se on uutta.

Joillekin etätyöskentely on helpompaa kun toisille, olemmehan niin erilaisia muutenkin tavoitamme. Lisäksi tilanteet kotona voivat olla hyvinkin erilaisia.

Itse kuulun ryhmään joka nauttii etätöistä. Pystyn keskittymään todella hyvin, ja nautin työstä ilman keskeytyksiä. Tässä todella huomaa sen miten toimistolla keskeytykset, kuten se että joku huikkaa  asian työhuoneen ovella, voivat sekoittaa ajatukset täysin. Etätyössä on helpompi keskittyä.

Koen seuraavat asiat olennaisiksi etätyön onnistumisessa.

AIKATAULU: kun tulet töihin, sinulla on usein palavereja, ja monesti päivän agenda jo selvillä. Sama juttu etänä. Pidä kiinni aikatauluista ja merkitse kalenteriin asiat valmiiksi. Aikatauluta seuraava päivä valmiiksi myös. To-do-listat ohjaavat tekemistä. Työkirjanpito auttaa hahmottamaan ajankäyttöä ja fokusoimaan ajatukset olennaiseen.

Käytä ruokataukoon sama aika kun normaalistikin, ja tee eväät valmiiksi useammalle päivälle. Esimerkiksi erilaiset uunivuuat ovat helppoja valmistaa illalla, ja niistä saa helposti lounasta useammalle päivälle.

PUKEUDU TÖIHIN: houkutus vetää verkkarit jalkaan voi olla suuri. Päätin itse, että meikkaan ja valitsen vaatteet kuten muinakin arkiaamuina. Niistä tulee töihinlähtö fiilis, ja skarppi olo.

VÄLINEET KUNTOON: on tärkeää, että laitteet toimivat moitteettomasti ja käsillä on samat tutut jutut kun toimistolla (lue: pinkka post-it-lappuja!). Testaa ne yhteydet hyvissä ajoin, jotta pääset aloittamaan aikataulussa. Hyvät kuulokkeet ovat ehdottoman tärkeät, jotta palaverit onnistuvat etänä.

PIDÄ HUOLTA ERGONOMIASTA: varmista, että työergonomia pelaa myös kotona yhtä hyvin kun toimistolla. Nyt voisi myös olla viimeistään hyvä hetki ottaa lyhyet taukojumpat rutiiniksi työpäivän keskelle.

Omalta osaltani voin sanoa, että koen suureksi bonukseksi myös kaksi ”toimistokoiraani” sekä ajansäästön, joka jää kun työmatkaan menee noin minuutti.

Oletko etätöissä, ja jos olet, niin miten sulla sujuu?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *