Yksi pisara vähemmän muovimeressä

IMG_1916.PNG

Heti alkuun haluan todeta, että omissa kulutus- ja toimintatavoissani on vielä paljon parannettavaa. 

Uskon silti, että pienillä teoilla, arjen fiksummilla valinnoilla on paljon merkitystä. Yksinkin muovipilli vähemmän, on oikeasti iso juttu jos jokainen ihminen jättää sen kerran ottamatta.

Ja vaikka esimerkiksi juttujen jakamisesta somessa sanotaan, että niillä ei muuteta mitään, eikä auteta ketään, sä et ikinä tiedä ketä inspiroit muutokseen tai kuka saa siitä sun jakamasta jutusta uutta tietoa.

Jaoin tuttavani seinältä tämän yllä olevan kuvan, ja sen yhteyteen kirjoitin, että arviolta säästän 600-700 muovikuppia vuodessa, kun käytän töissä omaa teemukia.

Yllättävän iso määrä, ja aika helpolla teolla vältettävissä. Lisäksi tee maistuu vaan paremmalta omasta mukista, ja töissä on hauska katsella minkälaisia mukeja kaikilla on. Niissä näkyy ihmisen persoonaa :).

Mikä parasta, eilen kahvipöydässä tuli puhetta muovijäteongelmasta, eräs työkaverini nosti uutta teemukiaan ja sanoi että nähtyään mun postauksen, hänkin vaihtoi omaan mukiin.

Tuli niin hyvä mieli, että olisin voinut halata mun työkaveria! Ja näin tuplaantui säästettyjen muovimukienkin määrä.

Tottahan se on, että nämä ovat pieniä pisaroita tässä muovimeressä, suorastaan ylitsepääsemättömän tuntuisessa ongelmassa. Mutta silti, jostain muutoksen on aina lähdettävä.

Joten mun mielestä myös juttujen jakaminen somessa on hyödyllistä, ja jos joskus kokee ettei voi muuten auttaa tai vaikuttaa johonkin asiaan, voi ainakin lisätä tietoisuutta asiasta.

 

Kommentit (4)
  1. Tärkeällä asialla olet! Ei kenenkään tarvitse olla täydellinen, mutta ihan vain jo se halu ja pyrkimys muutokseen on tärkeä 🙂 Mä oon saanut #muovitonmaaliskuu-haasteen aikana tosi paljon kommenttia, että mun postaukset/instavideot yms laittaneet miettimään ihmisten omaa muovin käyttöä. Se on paras palaute mitä voi saada! Enkä itsekään todellakaan ole täydellinen, mutta muutos tapahtuu hitaasti ja pienin askelin 🙂

    1. Mä olen täysin samaa mieltä, se halu ja pyrkimys muutokseen on tärkeä ja siitä kaikki lähtee. Ja esim tuo että jaat niin vinkkejä ja tuot esille asioita on tärkeää, koska se tosiaan voi herättää ajatuksia sellaisessakin ihmisessä joka ei aihetta ole aikaisemmin niin kauheasti miettinyt.

  2. Oon sun kanssa samaa mieltä somen voimasta tällaisten asioiden jakamisen suhteen! Etenkin kun on tän tyylisiä infographic kuvia, niin niihin törmätessä vaikka ei olisikaan aiemmin edes tullut ajatelleeksi asiaa, sitä näkee ihanan konkreettisesti miten pienilläkin teoilla voi itse vaikuttaa 🙂

    1. Kyllä, nämä herättävät ajatuksia ja ovat niitä arjen valintoja joilla voi vaikuttaa. Uskon että monet jutut on edelleen kiinni siitä ettei vaan tiedä tai tule ajatelleeksi. Pienillä teoilla on suuri vaikutus :).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *