Ystävyys ei ole vaikeaa

Hey girl

Taannoin koin vaikean tilanteen yhden ystäväni kanssa. Olimme sopineet viikonloppureissun, ja odotin sitä ihan innolla. Luulin että molemmat odotimme sitä innolla. Luonnollisestikaan en siis tehnyt muita suunnitelmia. Ja kun kyseessä on yksi neljästä kesälomaviikonlopusta, se aika on mulle kultaakin kalliimpaa.

Tähän tuli sitten peruutus keskiviikkona. Ja syitä. Ja selityksiä. Olin todella pettynyt, ja surullinen. Osa minusta taas mietti että näin on käynyt monta kertaa ennenkin, sun olisi pitänyt tietää paremmin.

Perjantaina peruuntui sitten toinen yhteinen meno. Kolmen tuntia ennen H-hetkeä. 

En suhtautunut asiaan kovin kypsästi. Kyynelten kuumottaessa silmissä päätin että en enää tähän tilanteeseen päädy. 

Kaikki joutuvat muuttamaan suunnitelmiaan välillä, ja juttuja peruuntuu. Se on elämää. Mutta kun sama ihminen tekee sen monta kertaa, ja hetkinä jotka ovat sulle tärkeitä kuten sun polttarit, synttärit tai muut, täytyy oikeasti miettiä asioita uudelleen.

Olen näissä tilanteissa yrittänyt aina niellä pettymykseni ja hokea itselleni että ystävyyys ei ole aina helppoa. Mutta itseasiassa kyllä se on. Ystävillä on vaikeita aikoja, mutta itse ystävyys, sehän auttaa niissä vaikeissakin hetkissä. Siitä saa voimaa. Ystävyyden ei kuulu olla se vaikea hetki.

Ystävyys on helppoa. Se on luotettavuutta, lojaalisuutta. Naurua, itkua ja jakamista. Se on wolfpack hommia. Se on noloja hetkiä joita muistellaan vuosikymmenienkin päästä. Ja niitä ei synny jos toinen ystävistä on aina "no show". 

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Hyvä juttu. Itse olen nyt aikuisiällä hylännyt monta ystävyyttä, jopa lapsuuden ystävän . En nähnyt mitään syytä jatkaa ystävyyttä, kun olin itse vain se antava osapuoli ja kynnysmatto. Ystävyyden oikeasti ei pidä olla se itse kärsimys ja vaikea hetki. Olin helpottunut, kun katkaisin suhteet näihin muutamaan. Painolasti putosi hartioiltani! Nyt on paljon parempi olla...

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi hyvin sanottu! Tsemppiä tähän vaikeeseen tilanteeseen ja sen käsittelyyn. xx

MarikaJohannaP
Hey girl

Kiitos :) <3!

MarikaJohannaP
Hey girl

Olet ihan oikeassa, elämä on liian lyhyt käytettäväksi asioihin ja ihmisiin joista tulee paha mieli.

Glow And Edge by Krista

Se on juuri näin! Aikaisemmin ajattelin, että minä olen drama queen, jos "otan raskaasti" menojen perumiset ja esim. juhlista poissa olemiset. Toki niitä yllättäviä esteitä tulee, mutta jos usein niin....

MarikaJohannaP
Hey girl

Joo, ei siinä ole mitään järkeä ja kyllä siitä vaan tulee huono fiilis jos toinen jatkuvasti peruu.

josha

Jep, itsekin oon monesti ajatellut että on jotenkin ylireagointia tai jopa noloa pahoittaa mielensä kun toinen tuottaa pettymyksen kerta toisensa jälkeen, mutta eihän se todellakaan ole. Jos toisesta oikein huokuu, ettei ystävyyteen panostaminen pahemmin kiinnosta, arvostan kyllä itseäni sen verran etten jää siihen ystävyyteen sitten roikkumaan enää ja odottamaan muutosta, jota ei tapahdu. 

MarikaJohannaP
Hey girl

Juuri näin, ja varsinkin silloin kun kyse ei ole ajanjaksosta eikä vaiheesta vaan pitkään jatkuneesta tilanteesta, on vaan syytä arvioida asioita.

Karita (Ei varmistettu)

On niitäkin tilanteita, missä se jatkuva peruminen johtuu jostain ikävämmästä asiasta, kuten sosiaalisten tilanteiden pelosta tai ahdistuneisuushäiriöstä. Just totesin tässä omalle parhalle ystävälleni, että musta ei oo kuulunu vähään aikaan sen takia, etten uskalla ottaa yhteyttä tai että näkeminen ahdistaa. Toisaalta kans oon ite pelänny sitä, että muut ei haluais nähdä mua tai että ne ärsyyntyis muhun, jos juttelisin niille. Näistä selviytyy oikeestaan vaan kysymällä onko kaikki okei, jos kaveri peruu jatkuvasti menojaan.

Toisaalta suurin osa tapauksista on vaan myrkyllisiä ihmisiä, jotka peruu menojaan miten huvittaa. Silloin ei voi muuta kuin sanoa sayonara niille, jotka kohtelee sua huonosti.

MarikaJohannaP
Hey girl

Olet ihan oikeassa että syitä on monia. Ja ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita jotka vaikuttaa asioihin.

Joskus se on vaan kunnioituksen tai arvostuksen puute, se että pidetään toista itsestäänselvyytenä.

Johannaamuisin
Vinkkelistä

Kiitos, että kirjoitit tästä. Itsekin olen kerran jos toisenkin löytänyt itseni samanlaisesta tilanteesta. Ja näin jälkeenpäin ajateltuna, on se vain tosi tärkeetä, että ystävien kanssa on samalla aaltopituudella. Tsemppiä! :)

Kommentoi